Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μόνιμα η Ναυτική Εκπαίδευση στο προσκήνιο

Tsikalakis M PEPEN

Εστιασμένη όπως αναμενόταν, στα θέματα της Ναυτικής Εκπαίδευσης και της παραγωγής στελεχών για την κάλυψη των αναγκών της Ναυτιλίας της χώρας, ήταν η ομιλία του προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Π.Ε.Ν.) Μ. Τσικαλάκης. Στην τελετή κοπής της πίτας της ένωσης ο Πρόεδρος της Ένωσης εστίασε όπως προαναφέρθηκε στα προβλήματα, ενώ έκανε μια γενικότερη αναφορά και στο περιβάλλον που έχει σχηματοποιηθεί και αφορά στους αξιωματικούς του εμπορικού ναυτικού αλλά και γενικότερα το ναυτεργατικό δυναμικό της χώρας γεγονός που παραπέμπει στη πρόσφατη κινητοποίηση της ΠΝΟ.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός, έκανε λόγο για τις αλλαγές που έχουν επισυμβεί αυτό το διάστημα σε βασικά θέματα της οικονομίας και του ασφαλιστικού επιχειρώντας μια απάντηση σε αυτά τα οποία είχε νωρίτερα πει ο Πρόεδρος της Ένωσης.

Τέλος από την πλευρά του ο Γ. Πλακιωτάκης εκπροσωπώντας τη Ν.Δ. σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσουν οι αγκυλώσεις του παρελθόντος αναφορικά με τη Ναυτική

Εκπαίδευση, να υπάρξει συνολική της αναβάθμιση αλλά και ανάπτυξη των ιδιωτικών ναυτικών σχολών διότι αυτή τη στιγμή όπως ανέφερε η Ναυτιλία αναζητά αξιωματικούς και δεν τους βρίσκει.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter