Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόταγμα η Ναυτική Εκπαίδευση

PEIRAIAS332

Ο τομέας της Ναυτικής Εκπαίδευσης αποτέλεσε την κοινή συνιστώσα των τοποθετήσεων, τόσο του υπουργού Ναυτιλίας, Π. Κουρουμπλή, όσο και του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και του Προέδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ. Πατέρα, στην κοπή της πίτας του Ν.Ε.Ε., η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στο “Hellas Liberty”. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου προέταξε στα προβλήματα της ναυτιλίας το θέμα του ballast, δηλαδή της διαχείρισης του θαλασσίου έρματος που αποτελεί ένα από τα κορυφαία περιβαλλοντικά προβλήματα της ναυτιλίας ενώ αναφέρθηκε και κατά τομέα ναυτιλιακής δραστηριότητας τόσο για την ακτοπλοΐα, τη κρουαζιέρα και το yachting.

Ο υπουργός ναυτιλίας, όπως προαναφέρθηκε εστίασε στο θέμα των ναυτικών σχολών (Α.Ε.Ν.) και στη συμβολή του ελληνικού εφοπλισμού στην ανανέωση τους δράττοντας την ευκαιρία έτσι να ξανακαλέσει τον εφοπλισμό να συμβάλλει περαιτέρω στην οικονομική και όχι μόνο ανάπτυξη της χώρας.

Ο υπουργός επίσης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις που αφορούν στα λιμάνια με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις παραχωρήσεις γεγονός που βοήθησε τον εκπρόσωπο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Πλακιώτακη να υπενθυμίσει στην τοποθέτηση του ότι όλες οι διαδικασίες τόσο των παραχωρήσεων όσο και των ιδιωτικοποιήσεων που τότε είχαν ξεσηκώσει τις έντονες αντιδράσεις της τότε αντιπολίτευσης είχαν ξεκινήσει επί των ημερών πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα είπε ο κ. Πλακιωτάκης αυτά τα λιμάνια έχουν οδηγηθεί στην ανάπτυξη και μέλλεται να οδηγηθούν καθώς τότε είχε γίνει η αρχή για την αναπτυξιακή τους πορεία.

Παράλληλα, το Επιμελητήριο τίμησε με πλακέτες στελέχη του που εξήλθαν της ενεργού δράσης αλλά και στο πρόσωπο του Αρχηγού του Λιμενικού το σύνολο του Λιμενικού Σώματος για τη συνεισφορά του στα της ναυτιλίας αλλά και τη διάσωση ανθρωπίνων ζωών στη θάλασσα.

Τέλος σε παρέμβαση του ο καπετάν Π. Τσάκος εστίασε στα της ναυτικής εκπαίδευσης τόνισε τη σημασία ανάπτυξης ναυτεργατικού δυναμικού για τη διατήρηση της ναυτικής τεχνογνωσίας της χώρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter