Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προσεχώς ο διάλογος για τη ναυτική εκπαίδευση

dritsas

Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ο διάλογος για την αναμόρφωση της ναυτικής εκπαίδευσης. Τούτο αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θ. Δρίτσας, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής κοπής της πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ν.Ε.Ε.) στην οποία τιμήθηκαν από το Επιμελητήριο το Λιμενικό Σώμα, για την προσφορά του στην διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και τις καθημερινές διασώσεις ανθρώπων στη θάλασσα και οι κ.κ. Ανδρέας Ποταμιάνος και Αντώνης Κυρτάτας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στα της ναυτιλίας, τοποθετούμενος απέναντι στην ομιλία του Προέδρου του Ν.Ε.Ε., Γ. Γράτσου, ο οποίος παρουσίασε με στοιχεία επικαλούμενος αποφθέγματα μεγάλων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας γνώσης στην πολιτική και οικονομία, για τη δυναμική που θα έπρεπε να προσλάβει η ελληνική οικονομία, στηριζόμενη και στις ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Από την πλευρά του εκπροσωπώντας τη μείζονα αντιπολίτευση ο κ. Γ. Τραγάκης, αναφέρθηκε και αυτός στο ρόλο του Λιμενικού Σώματος, στη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει συνυπευθυνότητα του πολιτικού κόσμου για την εικόνα που έχει σήμερα η δημόσια ναυτική εκπαίδευση της σημασία της οποίας και εκείνος εξήρε.

Τέλος σχολιάζοντας τα της οικονομίας ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρχει ισόποση και ισότιμη αναγνώριση παλαιών και νέων επενδυτών καθώς όπως ανέφερε οι παλαιοί επενδυτές στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την οικονομία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter