Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετεκπαιδεύει πλοιάρχους της η MAERSK

images 1

Στους προσομοιωτές θα καθίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πλοίαρχοι του στόλου της MAERSK προκειμένου να τύχουν μετεκπαιδεύσεως για πλεύση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε ιδιαίτερα άσχημες καιρικές συνθήκες.

Η κίνηση αυτή, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες είναι εντυπωσιακή καθώς θα συνδυάσει τις επί της γέφυρας αποκτηθείσες εμπειρίες με τα νέα στοιχεία για τη συμπεριφορά των σκαφών του τομέα σε ιδιαίτερα σκληρές καιρικές συνθήκες σε ανοικτές και κλειστές θάλασσες.

Σύμφωνα με τους Trade Winds αφορμή για το project περιστατικό που σημειώθηκε σε πλοίο της στο Βισκαϊκό, το οποίο ταλαιπωρήθηκε εξ αιτίας κάκιστων καιρικών συνθηκών με αποτέλεσμα να «διαφύγουν» εμπορευματοκιβώτια τα οποία και στη συνέχεια ανασύρθηκαν από τις θαλάσσιες περιοχές που κατέληξαν βυθισμένα.

Να σημειωθεί τέλος ότι η σύγχρονη τεχνολογία παρέχει τη δυνατότητα στους προσομοιωτές να «δημιουργούν» και τις πλέον ακραίες καιρικές συνθήκες παρέχοντας τη δυνατότητα εν παραλλήλω να μελετηθούν οι συμπεριφορές των έμφορτων ή μη πλοίων, οι αντοχές τους σε μία πλειάδα επιλογών των αξιωματικών της γέφυρας ώστε κατά το δυνατόν να αποφευχθούν μελλοντικές αστοχίες που μπορεί να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα ατυχήματα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter