Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην JMBPL «εισήλθε» Hapag-Lloyd AG

0Hapag Lloyd

Η Hapag-Lloyd AG υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση μεριδίου 35% στην ινδική εταιρεία εκμετάλλευσης τερματικών σταθμών J M Baxi Ports &Logistics Limited (JMBPL). Το μερίδιο αποκτάται από μια θυγατρική της Bain Capital Private Equity με έδρα τις ΗΠΑ.
Η γερμανική ναυτιλιακή εταιρεία υπέγραψε επίσης συμφωνία με την JMBPL και τους υποστηρικτές της, την οικογένεια Kotak, για να εγγραφεί σε αύξηση κεφαλαίου για την αύξηση της συμμετοχής της Hapag-Lloyd στο 40%.
Η συμφωνία θα δει την Hapag-Lloyd να ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στην Ινδία σύμφωνα με τη στρατηγική της για το 2023.
Η JMBPL είναι ένας αναπτυσσόμενος ιδιωτικός τερματικός σταθμός και πάροχος υπηρεσιών εσωτερικών μεταφορών στην Ινδία, με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τερματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων, τερματικό πολλαπλών χρήσεων, αποθήκες εμπορευματοκιβωτίων εσωτερικής ναυσιπλοΐας, εμπορευματικούς σταθμούς εμπορευματοκιβωτίων και άλλες δραστηριότητες εφοδιαστικής, όπως προσφορές σιδηροδρομικών υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ινδία.
Σήμερα απασχολεί περίπου 5.400 υπαλλήλους και διαχειρίζεται συνδυασμένο όγκο εμπορευματοκιβωτίων περίπου 1,6 εκατομμυρίων TEU. Η εταιρεία κέρδισε επίσης πρόσφατα πρόσθετες παραχωρήσεις για τη λειτουργία τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων στη Nhava Sheva και την Tuticorin.
«Οι επενδύσεις σε τερματικούς σταθμούς και υποδομές αποτελούν κρίσιμο στοιχείο της στρατηγικής μας ατζέντας και η Ινδία είναι μία από τις βασικές αναπτυσσόμενες αγορές μας. Η απόκτηση σημαντικού μεριδίου στην J M Baxi Ports &Logistics Limited θα ενισχύσει σημαντικά την παρουσία μας στην Ινδία με έναν αξιόπιστο τοπικό συνεργάτη και είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τερματικών σταθμών και υποδομών μας», δήλωσε ο Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter