Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Libra Group: Η LCI αποκτά χαρτοφυλάκιο 19 ελικοπτέρων μαζί με τη Rive Private Investment και την Turning Rock Partners

0limpra

Η LCI, κορυφαία εταιρεία αεροπορίας και θυγατρική του Ομίλου Libra, ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση ενός χαρτοφυλακίου δεκαεννέα (19) ελικοπτέρων από τη Lobo Leasing, μαζί με την RIVE Private Investment και την Turning Rock Partners.

Το χαρτοφυλάκιο αποτιμάται σε πάνω από 115 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και αποτελείται από ελικόπτερα κορυφαίων κατασκευαστών, συμπεριλαμβανομένων των Airbus Helicopters, Bell, Leonardo και Sikorsky.

Με την εξαγορά αυτή η LCI θα συνεχίσει να διαφοροποιεί τον στόλο της, να αυξάνει την πελατειακή της βάση και να επεκτείνει τη γεωγραφική της εμβέλεια. Οκτώ από τα αεροσκάφη είναι επί του παρόντος μισθωμένα στη Νότια Αμερική, με τα υπόλοιπα στην Ευρώπη και την Αφρική, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των χωρών που εξυπηρετούνται από τα αεροσκάφη της LCI σε 28.

Ο Jaspal Jandu, Διευθύνων Σύμβουλος της LCI, δήλωσε: «Η απόκτηση αυτού του χαρτοφυλακίου είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στο στρατηγικό σχέδιο της LCI και αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στην αγορά των ελικοπτέρων. Η ομάδα και οι συνεργάτες μας είχαν ισχυρές αποδόσεις και τα αεροσκάφη θα ενσωματωθούν απρόσκοπτα στην πλατφόρμα μας, οδηγώντας σε περαιτέρω αποτελεσματικότητα κλίμακας».

Ο Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της μητρικής εταιρείας της LCI, του Ομίλου Libra, είπε: «Η συνεχιζόμενη επέκταση του στόλου της LCI αντιπροσωπεύει ακόμη μία στρατηγική επένδυση της εταιρείας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Η LCI εργάζεται συνεχώς με προνοητικότητα και ευελιξία ως προς στην κάλυψη των αναγκών των πελατών, με μια ευκίνητη προσέγγιση εστιασμένη στο μέλλον, που αντανακλά το ήθος όλων σε ολόκληρο τον Όμιλό μας».

Η Camille Brunel, Συνεργάτης της RIVE Private Investment, είπε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναπτύξουμε περαιτέρω τη σχέση μας με την LCI. Αυτή η συναλλαγή αξιοποιεί την ισχυρή παγκόσμια τεχνική τεχνογνωσία και την πορεία της LCI ώστε να επεκτείνει προσεκτικά το γεωγραφικό και τομεακό αποτύπωμα της RIVE Private Investment».

Ο David Markus, Συνεργάτης της Turning Rock Partners, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με ισχυρούς συνεργάτες όπως η LCI και η RIVE για την ανάληψη και τη διάρθρωση αυτής της επένδυσης. Ανυπομονούμε για μια μακρά και επιτυχημένη σχέση μαζί τους».

Η LCI επεκτείνεται σταθερά σε κλίμακα και αξία καθώς έχει διαφοροποιηθεί με την πάροδο του χρόνου. Η έμπειρη ομάδα διαχείρισης του εκμισθωτή έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με κατασκευαστές αεροσκαφών και κινητήρων, πελάτες και κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Από την έναρξή της το 2004, η LCI έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 8 δισ. δολαρίων ΗΠΑ στις αεροπορικές αγορές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter