Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραλαβή του Capesize M/V Flagship - Άμεση Χρονοναύλωση και Χρηματοδότηση από την Cargill

0tsantanis stamatis

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) («Seanergy» ή η «Εταιρεία») ανακοίνωσε την παραλαβή του Capesize πλοίου M/V Flagship, χωρητικότητας 176,387 dwt και κατασκευής 2013 στο ναυπηγείο Mitsui Engineering & Shipbuilding Co., Ltd. της Ιαπωνίας. Η Εταιρεία έχει πλέον 13 Capesize πλοία στο δυναμικό της, ενώ μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει παραλάβει ακόμα 2.
Βασισμένη στην υφιστάμενη επιτυχημένη συνεργασία με την Cargill, η Εταιρεία συμφώνησε εκ νέου μία σύνθετη χρηματοδότηση leasing με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για το Flagship, ύψους 20,5 εκατ. δολαρίων με διάρκεια 5 έτη και συνολικό επιτοκιακό κόστος 2%. Επίσης, το πλοίο ξεκινάει άμεσα χρονοναύλωση διάρκειας 5 ετών με ημερήσιο ναύλο συνδεδεμένο με τον δείκτη BCI.
Η συμφωνία περιλαμβάνει, επίσης, την χρηματοδότηση εξ ’ολοκλήρου από την Cargill για την εγκατάσταση συσκευών εξοικονόμησης ενέργειας ("ESDs") στο M/V Flagship, με στόχο την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης του πλοίου και μείωση του αποτυπώματος CO2.
Η Seanergy και η Cargill έχουν υλοποιήσει με επιτυχία παρόμοιο έργο για υφιστάμενο πλοίο της Εταιρείας το 2019 και έχουν βραβευτεί από το Marine Money ως “Most Innovative Deal’.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:
«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να παραλαμβάνουμε το 13ο Capesize πλοίο μας μέσα στην ισχυρότερη αγορά Capesize της τελευταίας δεκαετίας. Μετά την παράδοσή του στο ναυλωτή στις 10 Μαΐου, το 85% του στόλου μας είναι χρονοναυλωμένο σε index-linked time charters.
Επιπλέον, επεκτείνουμε την στρατηγική μας συνεργασίας με την Cargill, η οποία έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα επωφελής τόσο από εμπορική όσο και περιβαλλοντική σκοπιά. Η Cargill είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους ναυλωτές παγκοσμίως με δυναμικές περιβαλλοντικές ενέργειες, οι οποίες συνάδουν με την δέσμευσή μας για μια πιο «πράσινη ναυτιλία».
Η εφαρμογή των στρατηγικών μας αποφάσεων των τελευταίων 6 μηνών έχει σαφή θετικό αντίκτυπο στη Seanergy, ενώ συνεχίζουμε να διερευνούμε ευκαιρίες για περαιτέρω αύξηση της αξίας για τους μετόχους μας.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter