Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μία ακόμη ελληνική ναυτιλιακή στο «κλαμπ» των scrubbers

0travlou

Μία σημαντική επένδυση για τον εξοπλισμό 10 πλοίων της με scrubbers πραγματοποιεί η ναυτιλιακή Neptune Lines, συμφερόντων της Μελίνας Τραυλού, η οποία προστίθεται στη λίστα των Ελλήνων εφοπλιστών που επιλέγουν τη συγκεκριμένη λύση για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς του IMO για το ανώτατο όριο του θείου.
Η ναυτιλιακή επέλεξε τη δανέζικη εταιρεία ME Production για να προμηθευτεί τα scrubbers, όπως αναφέρει στην εταιρική της ιστοσελίδα, ενώ η εγκατάσταση τους στα δύο πρώτα πλοία, τα Neptune Galene και Neptune Thalassa (κατασκευής και τα δύο 2014), ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο ναυπηγείο Odessos στη Βάρνα. Η διαδικασία και για τα 10 πλοία αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Με την τοποθέτηση των συστημάτων της MEP, τα πλοία θα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ το 2020 και θα αποτελέσει την πιο σημαντική, θεμελιώδη αλλαγή στις παγκόσμιες θαλάσσιες μεταφορές των τελευταίων δεκαετιών.
Η χρήση της τεχνολογίας των scrubbers είναι ένα από τα εργαλεία που η Neptune Lines χρησιμοποιεί για να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα και μετά από προσεκτική διευρεύνηση είναι πεπεισμένη ότι προσφέρει μια φιλική προς το περιβάλλον, ασφαλή και ευέλικτη λύση για τους κανονισμούς για το ανώτατο όριο του θείου.

Πηγή: mononews.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter