Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Capital Liberty Invest:Στο στόλο της δύο νέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

0Liberty

Η Capital Liberty Invest, η κοινοπραξία της Capital Ship Management και της Liberty One, απέκτησε πρόσφατα τα δύο πρώτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υψηλών προδιαγραφών τύπου ‘feeder’ που θα τεθούν υπό την τεχνική διαχείριση της Liberty Blue στο Λεερ της Γερμανίας.
Το πρώτο από τα δύο αδελφά πλοία, το ‘Ibrahim Dede’ (1.878 TEU), το οποίο μετονομάστηκε σε ‘Asterix’, παρελήφθη με επιτυχία στις 21 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια ναυλώθηκε από μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων.
Η παραλαβή του δεύτερου σκάφους, ‘Cafer Dede’, αναμένεται στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2018. Θα μετονομαστεί σε ‘Apostolos ΙΙ’.
Τόσο το ‘Asterix’ όσο και το ‘Apostolos II’, έχουν κατασκευαστεί το 2008 στο ναυπηγείο Sedef στην Κωνσταντινούπολη. Τα πλοία είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με υψηλές προδιαγραφές με ελκυστικό προφίλ ταχύτητας / κατανάλωσης και έχουν ήδη εξοπλιστεί με συστήματα επεξεργασίας νερού έρματος κατά τη διάρκεια του special survey το 2018.
Η απόκτηση των δύο πλοίων, δώδεκα μήνες μετά την ίδρυση της Capital Liberty Invest, ήρθε ως αποτέλεσμα της αξιολόγησης πολλών projects σε διάφορους ναυτιλιακούς κλάδους και την επιθεώρηση πολλών πλοίων.
Η Capital Liberty Invest θα συνεχίσει να επιδιώκει περαιτέρω ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα μεταφοράς ξηρού φορτίου και εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter