Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Dynagas LNG Partners: Μειώνει το μέρισμα για να αναχρηματοδοτήσει χρέος!

prokopiougiorgos

Η Dynagas LNG Partners LP, μείωσε το διανεμόμενο στους μετόχους των κοινών μεριδίων (units) για να αναχρηματοδοτήσει δάνεια της.

Ειδικότερα η Dynagas LNG Partners LP που συνδέεται μετοχικά με τον έλληνα εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου (στη φωτογραφία), ανακοίνωσε ότι το διοικητικό της συμβούλιο μείωσε το τριμηνιαίο μέρισμα στα 0,0625 δολ ανά κοινό μερίδιο (unit) για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2018, σε σύγκριση με το 0,25 δολ ανά unit που ίσχυε τα προηγούμενα τρίμηνα.

Η διανομή μερίσματος στους κοινούς μεριδιούχους θα καταβληθεί στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Tony Lauritzen, Διευθύνων Σύμβουλος της Dynagas LNG Partners LP, δήλωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην απόφαση για μείωση της διανομής μετρητών στους κοινούς μεριδιούχους ως απαραίτητο μέτρο για τη διατήρηση μια σταθερή ρευστότητα που θα διευκολύνει την αναχρηματοδότηση δανείου 250 εκατ. δολ. της εταιρείας που λήγει στις 30 Οκτωβρίου 2019.

Μάλιστα ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω μείωση του μερίσματος μέχρι και αναστολή καταβολής μερίσματος.

Σημειώνεται ότι η Dynagas LNG Partners είχε μειώσει και πάλι το μέρισμα των κοινών μεριδίούχων τον Απρίλιο του 2018, από τα 0,4225 δολ στα 0,25 δολ.

Υπογραμμίζεται ότι το μέρισμα των προνομιούχων μερίδων δεν αλλάζει.

Η Dynagas LNG Partners LP είναι εισηγμένη στο NYSE και ελέγχει ένα στόλο έξι πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) μεταφορικής ικανότητας 914.000 κυβικών μέτρων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter