Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αγορά ενός σύγχρονου πλοίου Capesize και πώληση δύο πλοίων Supramax από την Seanergy Maritime Holdings Corp.

seanergy logo 1

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (NASDAQ: SHIP) ανακοίνωσε σήμερα την αγορά ενός σύγχρονου πλοίου Capesize καθώς και για την πώληση δύο πλοίων Supramax.

Οι συναλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, καθιστώντας την Seanergy την μοναδική ναυτιλιακή εταιρεία εισηγμένη στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ με στόλο που θα αποτελείται αμιγώς από πλοία Capesize.

Απόκτηση του νέου Capesize

Η Εταιρεία συμφώνησε να αποκτήσει ένα πλοίο Capesize το οποίο κατασκευάστηκε το 2010 στη Daewoo Shipbuilding στη Νότια Κορέα και έχει χωρητικότητα μεταφοράς φορτίου περίπου 180.000 τόνων ("dwt"). Η τιμή αγοράς ανέρχεται στα 28,7 εκατομμύρια δολάρια.

Η παράδοση του νέου πλοίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Το πλοίο είναι ναυλωμένο σε ευρωπαϊκή εταιρία μεταφοράς ξηρού φορτίου με ημερήσιο ναύλο ύψους 17.150 δολαρίων και τελική ημερομηνία επαναπαράδοσης εντός του Ιανουαρίου του 2019.

Πώληση των πλοίων Supramax

Επιπρόσθετα, η Εταιρεία έχει συμφωνήσει την πώληση των δύο Supramax, το M/V Gladiatorship και το M/V Guardianship με έτη κατασκευής 2010 και 2011, αντίστοιχα.

Η συνολική τιμή πώλησης είναι περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια και τα πλοία προγραμματίζεται να παραδοθούν στους νέους ιδιοκτήτες τους τον Οκτώβριο του 2018.

Τέλος, η Εταιρεία έχει συμφωνήσει με την τράπεζα των δύο πλοίων Supramax ώστε τα υφιστάμενα κεφάλαια να παραμείνουν διαθέσιμα υπό τους ίδιους όρους για την χρηματοδότηση του πλοίου Capesize.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτές τις σημαντικές συναλλαγές, οι οποίες καθιστούν την Seanergy ως την μοναδική πλοιοκτήτρια εταιρεία εισηγμένη στις κεφαλαιαγορές των ΗΠΑ με πλήρη εξειδίκευση στα φορτηγά πλοία τύπου Capesize.

Αυτές οι συναλλαγές αυξάνουν τη χωρητικότητα του στόλου της Seanergy, χωρίς την αραίωση των υφιστάμενων μετόχων , ούτε την επιπρόσθετη τραπεζική επιβάρυνση.

Η συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου των Capesizes μας θα ανέρχεται πλέον στους 1,748,638 τόνους.

Πιστεύουμε επίσης ότι η τιμή αγοράς του πλοίου Capesize είναι χαμηλότερη σε σχέση με τις τρέχουσες αξίες παρόμοιων πλοίων καθώς και η τιμή πώλησης που επιτεύχθηκε για τα δύο πλοία Supramax είναι ελκυστική, ιδιαίτερα εν όψει των τελευταίων κανόνων που τέθηκαν από την Κίνα και αφορούν στα Tier II πλοία που δραστηριοποιούνται στις εγχώριες θαλάσσιες μεταφορές.

Επιπρόσθετα, η συμφωνία που επετεύχθη με την υπάρχουσα τράπεζα μας για τη μεταφορά του δανείου από τα δύο Supramax στο νέο Capesize, επιβεβαιώνει την συνεχή υποστήριξη και τη καλή σχέση συνεργασίας με τους δανειστές μας.

Τέλος, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο της Εταιρίας, συνεχίζουμε την επέκταση του στόλου μας στον τομέα των Capesizes, ο οποίος θεωρούμε ότι προσφέρει τα καλύτερα θεμελιώδη στοιχεία στη αγορά φορτηγών πλοίων.

Σχετικά με την Seanergy Maritime Holdings Corp.

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρεία με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα και έδρα τα Marshall Islands. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά μεταφοράς χύδην ξηρών φορτίων μέσω της ιδιοκτησίας και διαχείρισης φορτηγών πλοίων.

Η Εταιρεία διαχειρίζεται ένα στόλο από συνολικά έντεκα πλοία, εννέα εκ των οποίων είναι τύπου Capesize και δύο τύπου Supramax, με συνολική μεταφορική ικανότητα που ανέρχεται στους 1.682.582 τόνους και με μέση ηλικία στόλου τα 9,3 έτη.

Με την ολοκλήρωση των πωλήσεων και την αγορά του νέου πλοίου, ο στόλος της Εταιρείας θα αποτελείται από 10 πλοία Capesize με μέσο όρο ηλικίας 9,5 ετών και συνολική χωρητικότητα φορτίου 1,748,638 dwt.
Οι μετοχές της Εταιρείας διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Nasdaq Capital Market με τον κωδικό ''SHIP''.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter