Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κίνηση μακράς πνοής από την GasLog στην αγορά του LNG

peter livanos2345

H GasLog Ltd του Πήτερ Λιβανού, έκανε μία ακόμη επενδυτική κίνηση στην αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο. 

Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία, ανακοίνωσε την υπογραφή δύο νέων συμφωνιών ναύλωσης η καθεμία για μια σταθερή περίοδο επτά ετών, με θυγατρική εταιρεία της Cheniere Energy, Inc.

Για να εξυπηρετήσει τις νέες ναυλώσεις η GasLog τοποθέτησε παραγγελία για την ναυπήγηση στα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries στη Νότια Κορέα δύο νεότευκτων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers) μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων με αναμενόμενη παράδοση στα τέλη του 2020.

Η συμφωνία της GasLog με την Cheniere προβλέπει ακόμη μία option για την ναύλωση ενός ή δύο επιπλέον νεότευκτων πλοίων.

Σημειώνεται ακόμη ότι η GasLog Partners έχει το δικαίωμα να αποκτήσει τα δυο πλοία που θα ναυπηγήσει η GasLog , έτσι ο στόλος της GasLog Partners θα φτάσει τα 11 LNG Carriers.

Ο Paul Wogan, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η απόφαση της Cheniere να συνεργαστεί με την GasLog είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στην ικανότητα της εταιρείας να παρέχει διαφοροποιημένη εξυπηρέτηση στους πελάτες της , βασισμένη στις βασικές αρχές της επιχειρησιακής αριστείας και της έμφασης στην ασφάλεια.

Η GasLog συνεχίζει να επεκτείνει το στόλο της με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά πλοία που υποστηρίζονται από μακροπρόθεσμες συμβάσεις ναύλωσης, πρόσθεσε ο κ. Wogan και εκτίμησε ότι η ζήτηση LNG θα αυξάνεται και η GasLog θα κερδίζει μερίδιο στη συγκεκριμένη αγορά.

Η GasLog μαζί με την GasLog Partners ελέγχει ένα στόλο από 32 LNG Carriers εκ των οποίων 25 είναι εν λειτουργία και επτά υπό ναυπήγηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter