Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προωθεί τη νέα επιχειρηματική γραμμή “Maritime Industries” η Γερμανική τράπεζα Nord LB

00 1075885 κουτί

Η Γερμανική τράπεζα Nord/LB υποδέχτηκε τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου τους Έλληνες ναυτιλιακούς της πελάτες στο Μουσείο Κατακουζηνού στο κέντρο της Αθήνας. Δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας από το Αμβούργο και το Αννόβερο καλωσόρισαν τους πελάτες τους, παρουσιάζοντας τη νέα επιχειρηματική γραμμή της τράπεζας, συζητώντας μαζί τους για τις ανάγκες τους, ανταλλάσσοντας ιδέες για τις προοπτικές της αγοράς.
Η NORD/LB έχει αναπτύξει τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση ως ένα στρατηγικό κομμάτι της δραστηριότητάς της εδώ και 45 χρόνια. Μέσα από την μακρά ενασχόλησή της με τη ναυτιλιακή αγορά και την πορεία των ναυτιλιακών κύκλων, η τράπεζα έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σε έναν από τους κορυφαίους χρηματοδότες του κλάδου παγκοσμίων. Σήμερα, η NORD/LB είναι η μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα έκδοσης εθνικών και διεθνών ομολόγων.
Οι παραβρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη συγχώνευση που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβρη 2017 μεταξύ των δύο μεγάλων ναυτιλιακών τραπεζών, της Nord/LB και της Bremer Landesbank, ένα γεγονός που αποτελεί ορόσημο για την ιστορία και των δύο τραπεζών οι οποίες έχουν δεσμευτεί για την ενασχόλησή τους στον κλάδο με την επέκτασή τους στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο με την ονομασία “Nord/LB Maritime Industries”.
Την εκδήλωση άνοιξε η κα Claudia Herrmann, Nord/LB Head of Origination, η οποία αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην τράπεζα με την 20ετή παρουσία στην Ελληνική ναυτιλία υπογραμμίζοντας «Όπως οι Έλληνες πελάτες μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δύο τραπεζών έτσι κι εμείς θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε στο μέλλον»
Ο κ.Tobias Zehnter, Global Head of Maritime Industries ανέλυσε τη νέα δανειακή πολιτική της τράπεζας όσον αφορά τη ναυτιλία και τον κλάδο των μεταφορών. Ο κ.Zehnter τόνισε ότι το γεγονός ότι η τράπεζα Nord LB είναι η μεγαλύτερη εμπορική δανείστρια τράπεζα της Γερμανίας η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις συμπληγάδες του παρελθόντος. «Το κομμάτι των μη εξυπηρετούμενων δανείων το χειρίζεται ένα νέο τμήμα το επονομαζόμενο «shipping portfolio optimization» αφήνοντας χώρο σε εμάς για νέες χρηματοδοτήσεις θέτοντας ως στόχο για φέτος τα $2 δις σε νέα ναυτιλιακά προγράμματα.
Η παρουσίαση της κας Helga Nething‚ Global Head of Corporate Sales παρουσίασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού ενημερώνοντας το κοινό για δύο νέα προϊόντα της τράπεζας που αφορούν τη διαχείριση επιτοκίων και νομισμάτων προκάλεσε σειρά ερωτήσεων.
Τη σειρά των παρουσιάσεων έκλεισε ο Dr Christian Peters, Head of Ship Asset Trading ο οποίος εξήγησε τη στρατηγική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενημερώνοντας για την πώληση 200 πλοίων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί προς Έλληνες εφοπλιστές.
Η εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρία XRTC-Business Consultants Ltd έκλεισε με ένα κοκτέιλ κατά τη διάρκεια του οποίου οι εκπρόσωποι της Ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θαυμάζοντας την υπέροχη θέα που προσφέρει το Μουσείο Κατακουζηνού, στην Ελληνική Βουλή.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter