Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κτίζει cruise ferries και βελτιώνει boxships η MSC

1358 MSC MOUSICA

Συμφωνία για την ναυπήγηση τεσσάρων (2+2 option) cruise ferries έκλεισε χθες με τα Κινεζικά ναυπηγεία Guangzhou Shipyard International Co. GSI και China Shipbuilding Trading Co., CSTC που είναι τμήματα του China State Shipbuilding Corporation (CSSC)το MSC Group.

Πρόκειται για cruise ferries roll-on/roll-off με μήκος 295 μέτρα, πλάτος 32 με δυναμικότητα μεταφοράς 2.500 επιβατών σε 534 πολυτελείς καμπίνες τα οποία και θα αναπτύσσουν υπηρεσιακή ταχύτητα 23,5 κόμβων.

Τα σκάφη, το πρώτο εκ των οποίων θα τεθεί σε χρήση το 2020, θα είναι υπό την εποπτεία του RINA και ως προς το θέμα των καυσίμων πρόωσης θα είναι έτοιμα (υβριδικά) και για χρήση LNG.

Εξάλλου όπως έγινε γνωστό το MSC Group βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την βελτίωση πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με ναυπηγικές παρεμβάσεις αλλά και παρεμβάσεις τα συστήματα πρόωσης και τις προπέλες του στόλους της με πενταετή ορίζοντα.

Στόχος των βελτιώσεων η μείωση των αέριων ρύπων αλλά και η εξοικονόμηση καυσίμων από την υδροδυναμική τους βελτίωση στους «βολβούς» ενώ είναι γνωστό ότι στο ναυπηγοεπισκευαστικό σχέδιο ενυπάρχει και η αύξηση της δυναμικότητας ορισμένων μονάδων του στόλου σε TEU’ .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter