Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Πρωτιά» της Wärtsilä στα τηλε-χειριζόμενα πλοία

6789 τηλεχειρισμός

Το «νήμα» των τεχνολογικών εφαρμογών για την «ανάπτυξη» αυτόνομων-τηλεχειριζόμενων πλοίων και του τεχνολογικού-επιστημονικού αγώνα που είχε ξεκινήσει την τελευταία διετία «έκοψε» τελικά πρώτη η Wärtsilä.

Η επίσημη δοκιμή, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε προ δεκαημέρου και οι χειρισμοί του πλοίου, που είναι πλοίο εφοδιασμού (supply vessel), έγιναν σε συνδυασμό με το σύστημα Dynamic Positioning (DP) και ένα joystick χειριστήριο στη Βόρεια Θάλασσα από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων από τα γραφεία της εταιρίας.

Το πλοίο εκτέλεσε επιτυχώς όλες τις μανούβρες τις οποίες διέταξε το ελεγχόμενο από το joystick χειριστήριο. Η εταιρία που είναι παγκοσμίως γνωστή για τις μηχανές και τα συστήματα πρόωσης πλοίων «δούλευε» από το 2016 το Dynamic Positioning (DP) και χρειάστηκαν περισσότερες από 30 ώρες εργασίας για να εκσυγχρονιστεί πλήρως με βάση τα νέα δεδομένα που παρέχουν οι δορυφόροι ναυτιλιακής πλοήγησης.

Όλες οι κινήσεις του πλοίου ήταν απόλυτα ελεγχόμενες μέσω τηλεχειρισμού και τώρα η εταιρία ετοιμάζεται να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που αναφέρεται σε λειτουργίες του πλοίου που απαιτούνται από τους πελάτες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter