Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνενώσεων συνέχεια βλέπει ο Drewry στους box carriers

Container 00

Για ένα «δεύτερο κύμα» επιχειρηματικών και επιχειρησιακών κατά συνέπεια συνενώσεων στο τομέα των εμπορευματοκιβωτίων βλέπει ο Drewry.

Αφορμή για την εκτίμηση η πρόσφατη κίνηση εταιριών Ιαπωνικών συμφερόντων αλλά και η κινητικότητα που παρουσιάζεται σε μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις το τελευταίο διάστημα. Η «διαπίστωση» ότι όσα έγιναν σε δώδεκα μήνες (το 2016) δεν έγιναν σε δώδεκα χρόνια σύμφωνα με μερίδα αναλυτών καταγράφει τις τάσεις σε ένα τομέα όπου οι κινήσεις δεν έχουν τελειώσει. Και τούτο γιατί υπάρχουν ακόμη μεσαίου και μικρού «βεληνεκούς» εταιρίες οι οποίες «βλέπουν» να διασώζεται η ανταγωνιστικότητά τους μέσα από τη συνένωση των δυνάμεών τους με άλλες εταιρίες τουλάχιστον σε περιφερειακό χαρακτήρα.
Ένα άλλο στοιχείο ωστόσο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι και εκείνο των «συνεπειών» που επιφέρουν σταδιακά οι συνενώσεις στη διαμόρφωση του στελεχιακού δυναμικού αλλά και των γραφείων που θα εξυπηρετούν προσεχώς το πελατειακό δυναμικό. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και εδώ θα καταγραφούν «οικονομίες κλίμακας» με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ενώ ήδη καθίσταται προφανές ότι κομβικής σημασίας γραφεία θα «μετακινηθούν» εγγύτερα των αναδυόμενων αγορών αξιοποιώντας από το στελεχιακό δυναμικό το οποίο θα βρεθεί αν ήδη δεν βρίσκεται σε μία φάση «εσωτερικού» ανταγωνισμού προσόντων αλλά και επιπέδου αμοιβών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter