Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεγαλώνει το στόλο της η Seanergy Maritime Holdings Corp.

seanergy maritime to raise funds for vessel acquisitions

Η Seanergy Maritime Holdings Corp. (“Seanergy” ή «Εταιρεία», NASDAQ: SHIP) ανακοίνωσε σήμερα ότι εισήλθε/έφτασε σε συμφωνία για την αγορά ενός πλοίου τύπου Capesize, μεταφορικής ικανότητας dwt 179.213. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 2012 από το ναυπηγείο της Hyundai της Νοτίου Κορέας και αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του Μαΐου του 2017. Η Εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την τιμή αγοράς των 32,65 εκ. δολαρίων με ίδια κεφάλαια καθώς και κεφάλαια από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές .

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ακόμα μια απόκτηση ενός σύγχρονου πλοίου τύπου Capesize. Το πλοίο αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μας αγορά για το 2017 και ακολουθεί την επιτυχημένη αγορά και παράδοση των δύο πλοίων τύπου Capesizes στο τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Επιπλέον, με την αγορά αυτή εδραιώνουμε περαιτέρω την ήδη σημαντική μας παρουσία στον κλάδο των Capesize πλοίων. Πιστεύουμε ότι ο κλάδος των πλοίων τύπου Capesize διαθέτει τα καλυτέρα θεμελιώδη στοιχεία και έχει τις καλύτερες προοπτικές στην αγορά του ξηρού φορτίου και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε ενεργά να επιδιώκουμε περαιτέρω αγορές πλοίων τύπου Capesize, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της μετοχικής αξίας της Εταιρείας.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter