Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εξακολουθούν να επενδύουν στα bulkers αναμένοντας μελλοντικά κέρδη

cape

Τοποθετήσεις κεφαλαίων από ιδιωτικά επενδυτικά funds σε μεγάλες εταιρείες bulkers καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, με στόχο την αποκόμισε κερδών σε περίπτωση που η αγορά κινηθεί ανοδικά τα επόμενα δυο χρόνια.

Η Eagle Bulk Shipping «έκλεισε» το βιβλίο προσφορών και συγκέντρωσε 100 εκατ. δολ από ιδιωτική τοποθέτηση, ενώ η Star Bulk Carriers, πούλησε μετοχές αξίας 51,5 εκατ. δολ στην Oaktree Capital Management και στο Senator Investment Group.

Ειδικότερα η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή Eagle Bulk εξέδωσε 22,2 εκατ. νέες μετοχές στη τιμή των 4,50 δολ την κάθε μία. Η Eagle Bulk έχει 41 πλοία ξηρού φορτίου.

Βασικός μέτοχος της Eagle Bulk είναι το επενδυτικό fund Oaktree Capital ενώ άλλοι μέτοχοι είναι οι Goldentree Asset Management, AC Maritime και Strategic Value Partners.

Η Star Bulk Carriers, που διοικείται από τον Πέτρο Παππά, αύξησε το κεφάλαιο της κατά 51,5 εκατ. δολ με την πώληση μετοχών στις επενδυτικές εταιρείες Oaktree Capital Management (βασικού μετόχους της Star Bulk) , και Senator Investment Group. Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή εταιρεία που διαχειρίζεται 68 Bulkers ανακοίνωσε ότι διέθεσε 8.310.000 νέες μετοχές στην τιμή των 8,15 δολ. ανά μετοχή.

Ο Πέτρος Παππάς δήλωσε ότι έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για «γενικούς εταιρικούς σκοπούς". Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου η Oaktree θα ελέγχει το 51,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Star Bulk και το Senator το 6,5%!

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter