Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

American P&I Club: Αύξηση του τονάζ κατά 10%

capesize1

Το American P&I Club, το οποίο αποτελεί ένα από τα 13 μέλη του International Group των P&I Clubs, προσέλκυσε το μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων στις ετήσιες παρουσιάσεις που διοργάνωσε στα δύο από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά κέντρα παγκοσμίως, τον Πειραιά και το Λονδίνο, την 7η και 9η Δεκεμβρίου αντίστοιχα. Δίνοντας έμφαση στην τεχνογνωσία των ανθρώπων που στελεχώνουν το Club και στις υπηρεσίες που προσφέρει, τόσο οι διευθυντές της διαχειρίστριας εταιρίας του Club, της SCB Inc. όσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής εταιρίας του Club, American Hellenic Hull Insurance Company, παρουσίασαν τις ακόλουθες θετικές εξελίξεις:

- Το American Club συνεχίζει να δίνει έμφαση στις υπηρεσίες που προσφέρει με την σύσταση ενός νέου γραφείου στο Χιούστον.
- Θετική απόδοση των επενδύσεων παρά το ασταθές περιβάλλον της χρηματοοικονομικής αγοράς.
- Κατά τη διάρκεια της φετινής ασφαλιστικής χρονιάς το Club έχει μέχρι στιγμής πετύχει αύξηση του καθαρού τονάζ κατά 10%.
- Το τονάζ του American Hellenic έχει ξεπεράσει ήδη τους στόχους της πρώτης χρονιάς.
- Η Eagle Ocean Marine, ασφαλιστική σύμπραξη του Club, που παρέχει ασφάλιση αστικής ευθύνης προς τρίτους με σταθερό ασφάλιστρο σε συνεργασία με ασφαλιστές από τους Lloyd’s του Λονδίνου συνεχίζει να αναπτύσσεται και να παραμένει σε κερδοφόρα τροχιά.

Διανύοντας την εκατοστή χρονιά του Club, ο Joseph Hughes, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της διαχειρίστριας εταιρείας του American Club, SCB Inc., εξήγησε πως το American Club συνεχίζει να εστιάζει και να διευρύνει τις υπηρεσίες που προσφέρει με την σύσταση ενός νέου παραρτήματος στο Χιούστον, καθιστώντας το American Club το μόνο IG P&I Club με γραφείο στην ευρύτερη περιοχή και δήλωσε: «Τα τελευταία χρόνια, με το ασταθές οικονομικό περιβάλλον, η ενότητα του Club με τα μέλη του ενισχύθηκε μέσα από τις δυσκολίες». Ο κ. Hughes τόνισε επίσης πως η Eagle Ocean Marine, ασφαλιστική σύμπραξη του Club, που παρέχει ασφάλιση αστικής ευθύνης προς τρίτους με σταθερό ασφάλιστρο σε συνεργασία με ασφαλιστές από την αγορά των Lloyd’s του Λονδίνου συνεχίζει να αναπτύσσεται συνεχώς από άποψη τονάζ και να παραμένει κερδοφόρα.Ο Vincent Solarino, Πρόεδρος και Επιχειρησιακός Διευθυντής (COO) της SCB, Inc., έκανε ειδική αναφορά στην εφαρμογή σχεδίων περιφερειακής ανάπτυξης του Club που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της παγκόσμιας στρατηγικής, κάτι που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αύξηση του τονάζ του Club περίπου κατά 10%, παρά την συνεχιζόμενη ύφεση και την αυξημένη ανταγωνιστικότητα.Ο Ηλίας Τσακίρης, Διευθύνων Σύμβουλος της θυγατρικής εταιρίας του Club, American Hellenic Hull Insurance Company, Ltd. , ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την πορεία της εταιρείας, τονίζοντας πως ο αριθμός των ασφαλισμένων πλοίων έχει ήδη ξεπεράσει τις προβλέψεις, με ένα σωστά ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο τόσο ανά περιοχή και ανά broker όσο και ανά τύπο πλοίου.Η Δωροθέα Ιωάννου, η οποία ηγείται του Ελληνικού γραφείου και της παγκόσμιας ανάπτυξης του American P&I Club, κλείνοντας και τις δύο παρουσιάσεις, έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα του ανθρωπίνου δυναμικού που βρίσκεται πίσω από τις υπηρεσίες του Club και αφηγήθηκε την ιστορία του Club από την ίδρυσή του το 1917 και τις κυρώσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, έως την στιγμή που ανέλαβαν τα ηνία ο Joe Hughes και ο Vincent Solarino, οι οποίοι μετέτρεψαν το American Club από έναν εγχώριο ασφαλιστή την δεκαετία του ‘90 σε έναν παγκόσμιο ασφαλιστικό οργανισμό και μέλος του International Group, με 5 φορές μεγαλύτερο τονάζ και 6 παραρτήματα παγκοσμίως σήμερα. Η κα. Ιωάννου δήλωσε: «Οι άνθρωποι είναι που κάνουν τη διαφορά».Και οι δύο παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά και στο Trinity House του Λονδίνου αντίστοιχα, προσέλκυσαν συνολικά πάνω από 500 στελέχη και κορυφαία ονόματα από όλους τους τομείς της ναυτιλιακής κοινότητας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter