Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρίμα για την Costamare

Container 00

Κοντά στα εβδομήντα δύο εκατομμύρια δολάρια άντλησε απο την αμερικανική κεφαλαιαγορά η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή Costamare Inc. συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου με τους νέους τίτλους να προσδιορίζονται στα 6 δολάρια ανα μετοχή.
Στην έκδοση συμμετείχε με το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων και ο βασικός μέτοχος, ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου. Ανάδοχοι της συναλλαγής που ολοκληρώθηκε την Τρίτη το απόγευμα στη Νέα Υόρκη ήταν οι Morgan Stanley, Wells Fargo Securities, J.P. Morgan, Citigroup και Barclays εξάσκησαν επίσης το δικαίωμα τους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων η Costamare ενισχύεται με περεταίρω κεφάλαια για την ανάπτυξή της ενώ το ποσοστό ελέγχου του μετοχικού κεφαλαίου της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου προσδιορίζεται περίπου στο 60% καθώς το μέγεθος της έκδοσης ήταν μικρό συγκριτικά με τον συνολικό αριθμό των μετοχών της Costamare.
Η ναυτιλιακή στο εννεάμηνο του 2016 ενέγραψε έσοδα ύψους 353,2 εκατομμυρίων δολαρίων, κέρδη EBITDA 250,1 εκατομμυρίων και καθαρά κέρδη 92 εκατομμυρίων. Για το τρίτο τρίμηνο οι κάτοχοι κοινών μετοχών έλαβαν μέρισμα 0,10 δολαρίων ανά μετοχή και των προνομιούχων από 0,47 έως 0,54 ανάλογα με τον τύπο των τίτλων. Η μέση μερισματική απόδοση με βάση την τρέχουσα αγοραία αποτίμηση των μετοχών υπολογίζεται στα επίπεδα του 6%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter