Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξημένα έσοδα αλλά ζημιές για την Stealthgas!

vafeias2

Αύξηση στα έσοδα αλλά ελαφρές ζημίες κατέγραψε για το πρώτο εξάμηνο του 2016 η Stealthgas η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία του Χάρη Βαφειά.

Η Stealthgas, που δραστηριοποιείται στη μεταφορά υγραερίου, αύξησε φέτος τα έσοδα της κατά 6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο του 2015 στα 72,2 εκατ. δολ., έναντι 68,1 εκατ. δολ. πέρυσι την ίδια περίοδο. Τα EBITDA για το εξάμηνο του 2016 ανήλθαν στα 25,7 εκατ. δολ.

Παράλληλα ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2016 ζημίες ύψους 0,9 εκατ. δολ. έναντι κερδών 4,6 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015, λόγω κυρίως αυξημένων λειτουργικών εξόδων και κόστους δεξαμενισμού.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η εταιρεία διαχειρίσθηκε ένα στόλο από 52,9 πλοία έναντι 46 πλοίων πέρυσι την ίδια περίοδο. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της εταιρείας Michael Jolliffe τόνισε ότι η ναύλοι στην αγορά μεταφοράς υγραερίου βρίσκονται το βυθό στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αλλά εμφανίσθηκε αισιόδοξος καθώς το περιορισμένο orderbook μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία της αγοράς.

Δυστυχώς, συμπλήρωσε η διάλυση πλοίων είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου δεν μειώνεται ο αριθμός των πλοίων στο νερό.

Για τις επιδόσεις της Stealthgas ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κατάφερε να αυξήσει το βαθμό αξιοποίησης του στόλου για το 2016, είναι χρονοναυλωμένα όλα τα νεότευκτα που θα παραλάβει η εταιρεία τα δυο επόμενα χρόνια και επίσης ότι το τρέχον τρίμηνο διέκοψε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα της.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter