Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πως η Costamare ενισχύει την ρευστότητα της και υλοποιεί επενδύσεις

costamareringbell

Η Costamare η ναυτιλιακή εταιρεία που ίδρυσε ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος και διευθύνει ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος εξ ονόματος της οικογένειας, ανακοίνωσε πολύ δυνατά αποτελέσματα λαμβανομένων υπόψη και των συνθηκών της αγοράς για το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

Τα αποτελέσματα ήταν πάνω από τις προβλέψεις ενώ διατήρησε σταθερή τη μερισματική πολιτική.
Επισημαίνεται ότι η Costamare παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατάφερε το δεύτερο τρίμηνο του 2016 να εμφανίσει κερδοφορία ύψους 37 εκατ. δολ και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή 0,46 δολ. έναντι των αναμενομένων 0,40 δολ ανά μετοχή.
H εισηγμένη στο NYSE, ναυτιλιακή εταιρεία της Οικογένειας Κωνσταντακόπουλου, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα της αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στους μετόχους της να αποκτήσουν μετοχές με έκπτωση μέχρι 5% από την τρέχουσα αξία της μετοχής. Όσοι μέτοχοι δεν επιθυμούν τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επανεπένδυσης του μερίσματος θα λαμβάνουν κανονικά το μέρισμα.
Η οικογένεια Κωνσταντακόπουλου που ελέγχει το 65% περίπου των μετοχών της εταιρείας δεσμεύθηκε να επανεπενδύσει το σύνολο του μερίσματος του δεύτερου τριμήνου που ισοδυναμεί με ποσό 14 εκατ. δολ.
Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε μία νέα σύμβαση χρηματοδότησης ύψους 88 εκατ. δολ για την ναυπήγηση δυο από μία σειρά πέντε containerships , ενώ ανακοίνωσε και νέες ναυλώσεις για πλοία της.
Η νέα χρηματοδότηση και το πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη ρευστότητα της Costamare.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι το διανεμόμενο μέρισμα τα επόμενα τρίμηνα θα είναι μεν μειωμένο αλλά η μείωση θα είναι μικρότερη από Την αρχικά εκτιμώμενη

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter