Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Seanergy: Μεγαλώνει το στόλο της με επτά Dry Bulk

seanergy

Σε συμφωνία για την αγορά επτά dry bulk πλοίων, αποτελούμενων από πέντε πλοία τύπου Capesize και 2 πλοία τύπου Supramax, προχώρησε η Seanergy Maritime Holdings Corp. ("Seanergy" ή «Εταιρεία», NASDAQ: SHIP). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για πέντε πλοία τύπου Capesize και δύο πλοία τύπου Supramax, έναντι ποσού περίπου $183 εκατομμυρίων. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Seanergy θα έχει ένα μοντέρνο στόλο οκτώ πλοίων αποτελούμενο από έξι Capesizes και δύο Supramaxes, συνολικής χωρητικότητας περίπου 1.1 εκατομμυρίου DWT και μέση ηλικία 7,1 έτη περίπου. Τα πλοία επίκειται να δραστηριοποιηθούν στην spot αγορά.

Το τίμημα της παραπάνω συμφωνίας θα χρηματοδοτηθεί με τραπεζικό δανεισμό και ιδιωτική τοποθέτηση από την κύρια μέτοχο της Εταιρείας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Seanergy έχει εγκρίνει τη συναλλαγή, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μια καθοριστική συναλλαγή για την πορεία της Seanergy, καθώς αυξάνουμε τον στόλο μας από ένα σε οκτώ πλοία, με τη συνολική του μεταφορική ικανότητα να υπερβαίνει τα 1.1 εκατομμύρια DWT. Με την εξαγορά αυτή, η εταιρεία αποκτά το μέγεθος που θα της επιτρέψει να επωφεληθεί των θετικών προοπτικών της αγοράς ξηρού φορτίου και ιδιαίτερα της αγοράς των Capesizes. Επίσης, η συμφωνία καθίσταται πιο επωφελής για την Seanergy με τους προνομιακούς όρους των δανειακών συμβάσεων, τους οποίους επιτύχαμε με τους πιστωτές μας, που θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις ταμειακές μας ροές στο εγγύς μέλλον. Συνεχίζουμε να στοχεύουμε σε περαιτέρω επικερδείς αγορές πλοίων dry bulk με σκοπό τη δημιουργία σημαντικών αποδόσεων για τους μετόχους μας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter