Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βελτίωση του reliability φέρνει η συνεργασία carriers και terminals

cma cgm 0kj

«Κλειδί» για την δρομολόγηση περεταίρω εξελίξεων στο θέμα της βελτίωσης του reliability θεωρούν αναλυτές του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων ότι αποτελεί η «σταθεροποίηση» των επιπέδων συνεργασίας μεταξύ carriers και terminals.

Τη συγκεκριμένης «τοποθέτησης» είχαν προηγηθεί εξαντλητικές μελέτες- αναλύσεις εφ όλων των πτυχών που αναφέρονται στους αυτοματισμούς, στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών από τα terminals αλλά και αντίστοιχες για τις κινήσεις των carriers να βελτιώσουν το reliability. Αιτία που αναλυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στο θέμα της βελτίωσης των επιπέδων συνεργασίας αποτέλεσαν οι αλληλοκατηγορίες των δύο τομέων για το ίδιο θέμα η σημασία του οποίου για το παγκόσμιο εμπόριο θεωρείται μείζονος σημασίας.
Ο «χρόνος είναι χρήμα» και ουδείς πλέον εκ των αναλυτών «κομίζει γλαύκας» υποστηρίζοντας ότι η μόνη επένδυση που πρέπει να προηγηθεί άλλων είναι εκείνη της αποκατάστασης της «σχέσης» ιδίως τώρα που έχουν αρχίσει να δρομολογούνται όλο και μεγαλύτερης μεταφορικής ικανότητας πλοία. Τα οποία απαιτούν ταχύτητες καταφανώς μεγαλύτερες σε σχέση με το παρελθόν όσον αφορά στις κινήσεις ανά ώρα και άρα επίσης ταχύτερες εξυπηρετήσεις στις ροές των εμπορευματοκιβωτίων. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα μεγάλα terminals έχουν προσφύγει στην αναζήτηση βοήθειας από την εφοδιαστική αλυσίδα (logistics) ενώ, όπως στην περίπτωση λιμένων της Β. Ευρώπης προωθούν και το short sea ως επιπρόσθετη βοήθεια για την βελτίωση των ροών των εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter