Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ντόμινο εξελίξεων για τις carrier alliances από τη συνένωση Cosco -China Shipping (;)

container 00924

Τίποτα δεν έχει κριθεί ως προς την τελική μορφή των carrier alliances ; Το ερώτημα αυτό βασανίζει τις τελευταίες ημέρες αναλυτές του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων ελέω των προχωρημένων συζητήσεων συνένωση μεταξύ Cosco -China Shipping.

Οι αναλυτές εστιάζουν στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα ντόμινο εξελίξεων αρχικά στα συμμαχικά «σχήματα» που σχετίζονται με τις δύο εταιρίες και δευτερευόντως στις λοιπές συμμαχίες καθώς η δημιουργία ενός Κινεζικών συμφερόντων «σούπερ σχήματος» θα αλλάξει τα «δεδομένα» στις γραμμές Ασίας Ευρώπης και άρα και τις παραμέτρους του ανταγωνισμού. Ο τελευταίος αξίζει να σημειωθεί βρίσκεται υπό το διαρκές «άγρυπνο βλέμμα» των αρχών ανταγωνισμού σε ΗΠΑ, Ευρώπη αλλά και Ασία με ορισμένους κύκλους τους να διατηρούν επιφυλάξεις για τα τεκταινόμενα.
Αξίζει να επισημανθεί επίσης ότι στην «λογική τη παρακολούθησης» των εξελίξεων στις carrier alliances έχουν εισέλθει και οι μεγάλες ανά τον κόσμο, και δη εν Ασία, ναυπηγικοί γίγαντες που αναμένουν τη διαμόρφωση της αγοράς ως προς το θέμα της ανανέωσης των στόλων και άρα και της διαμόρφωσης μίας νέας πίτας προς διαμοίραση μεταξύ των ναυπηγικών μονάδων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter