Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η Costamare στοχεύει σε άντληση 115 εκατ. δολ

container 887

Στην άντληση 115 εκατ. δολ. στοχεύει η ναυτιλιακή εταιρεία Costamare από τη διάθεση προνομιούχων μετοχών.
Η εταιρεία της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου θα διαθέσει 4 εκατ. μετοχές στην τιμή των 25 δολαρίων τη μία, ενώ υπάρχει η οψιόν για την προσφορά επιπλέον 600.000 μετοχών από τους αναδόχους της έκδοσης εντός των επόμενων 30 ημερών στην ίδια τιμή.


Η προσφορά αφορά μετοχές τύπου «Series D Cumulative Perpetual Preferred Stock», με κουπόνι 8,75%, οι οποίες θα διαπραγματεύονται στo NYSE. Tα έσοδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα αξιοποιηθούν για αγορές πλοίων, νέες επενδύσεις και γενικούς εταιρικούς σκοπούς. Οι τράπεζες Morgan Stanley & Co. LLC, UBS Securities LLC, Credit Suisse Securities (USA) LLC, J.P. Morgan Securities LLC και Stifel «τρέχουν» την έκδοση.
Επισημαίνεται ότι η Costamare βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε συζητήσεις με το επενδυτικό fund York Capital για την ανανέωση της επενδυτικής τους συμφωνίας, η οποία έχει οδηγήσει μέχρι τώρα σε επενδύσεις ναυπήγησης και αγοράς πλοίων συνολικής αξίας 1 δισ. δολ.
«Ολες οι επενδύσεις έχουν πολύ καλές αποδόσεις και βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον συνέταιρό μας για την επέκταση του χρόνου κοινών επενδύσεων», τόνισε πρόσφατα ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Γρηγόρης Ζήκος. Η Costamare στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2015 ανακοίνωσε έσοδα αυξημένα κατά 5,2% στα 120,9 εκατ. δολ. έναντι 114,9 εκατ. δολ. πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 26,3 εκατ. δολ. έναντι 19,8 εκατ. δολ. πέρυσι την ίδια περίοδο.
Η Costamare διαχειρίζεται ένα στόλο από 69 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, εκ των οποίων τα δέκα είναι υπό ναυπήγηση. Να σημειωθεί ακόμη ότι σε 14 εξ αυτών των πλοίων έχει μειοψηφική συμμετοχή, καθώς ανήκουν στο joint venture με το επενδυτικό fund York Capital.
Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter