Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δανείων συνέχεια για ναυπηγήσεις στη Κίνα

nafpigeio china

Η China Exim Bank αναμένει να συνάψει ναυτιλιακά δάνεια που θα ήταν μόνο ελαφρώς υψηλότερα από το ποσό που έχει συναφθεί το 2014, εν όψει της μείωσης παραγγελιών για νεότευκτα πλοία στα κινεζικά ναυπηγεία. Για το 2014, η China Exim Bank σύναψε 15.8 δις δολάρια για τη χρηματοδότηση πλοίων του χαρτοφυλακίου της, βάζοντας το σωρευτικό σύνολο της τράπεζας στα 94.6 δις δολάρια, σε 9.804 πλοία με 249 εκατ. dwt συνολικής χωρητικότητας, τόσο για τους πλοιοκτήτες όσο και στα ναυπηγεία, δεδομένου ότι η τράπεζα ιδρύθηκε το 1994.

"Έχουμε διατηρήσει την ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, αλλά νομίζω ότι τώρα θα είναι δύσκολο, διότι δεν βλέπουμε αύξηση στις ναυπηγικές δραστηριότητες στην Κίνα το τρέχον έτος", δήλωσε ο Li Xiang, αναπληρωτής διευθυντής του αρμοδίου τμήματος της China Exim Bank.

Ο Li μίλησε σε Σύνοδο για τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση, ως μέρος της Διάσκεψης Sea Asia 2015, που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη, την Πέμπτη.

«Αλλά έχουμε ως στόχο να διατηρήσουμε την ανάπτυξή μας και η συνολική δέσμευση (για το τρέχον έτος) θα είναι λίγο υψηλότερη από ό, τι πέρυσι», δήλωσε ο Li, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη εικόνα για να αποκαλύψει.

Το 2014, τα κινεζικά ναυπηγεία έλαβαν παραγγελίες νεότευκτών πλοίων με χωρητικότητα 59.95εκατ. dwt, καταγράφοντας μείωση 14,2% από έτος σε έτος.

Και κατά το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά 76,8% σε 5.99 εκατ. dwt, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Cansi.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter