Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Boxships: Μεγάλο; Έρχεται το …μεγαλύτερο

MSC OSCAR

Ρεκόρ στο ρεκόρ θα καταγράφεται το τρέχον έτος καθώς στη σειρά είναι να «πέσουν» στη θάλασσα τα μεγαλύτερα, προς... ώρας στον κόσμο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Λίαν προσεχώς τα σκήπτρα από το CSCL Globe που θα ολοκληρώσει το παρθενικό του ταξίδι από την Ασία στην Ευρώπη με την επιστροφή του στις 25 Φεβρουαρίου στο Νίγκμπο της Κίνας , θα τα παραδώσει στο MSC Oscar της Mediterranean Shipping Company που θα είναι κατά τι μεγαλύτερο από άποψης μεταφορικής ικανότητας σε TEU's. Το πλοίο με μήκος τα 395 μέτρα και εκτόπισμα 193,000 τόνων, θα φέρει σημαία Παναμά και θα γίνει το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, καθώς θα μπορεί να μεταφέρει 19.300 εμπορευματοκιβώτια.
Μέσα στο τρέχον έτος αναμένεται να οξυνθεί η αντιπαράθεση σε δυναμικό TEU's μεταξύ των μεγάλων εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων ενώ είναι ήδη γνωστό ότι ναυπηγικές μονάδες της Κίνας επεκτείνουν τις ναυπηγικές τους κλίνες με προφανή στόχο να «κτυπήσουν» μερίδιο της νέας αγοράς που δημιουργούν τα μεγάλα πλοία της κατηγορίας γεγονός που θα εντείνει τον ανταγωνισμό με Κορέα και Ιαπωνία που συναγωνίζονται στον τομέα κατασκευής τέτοιων πλοίων. Να σημειωθεί τέλος ότι το CSCL Globe, που ναυπηγήθηκε στην Κορέα από την Hyundai Heavy Industries Co., Ltd για λογαριασμό της κινέζικης China Shipping Container Lines, είναι το πρώτο από τα συνολικά πέντε μέγα-πλοία που θέλει να κατασκευάσει η κορεατική κατασκευάστρια εταιρεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter