Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετά τον πόλεμο των άστρων ο… πόλεμος των TEU’s

maersk msc cma cgm sterling year choice shipping online

Ξεχάστε τον πόλεμο των άστρων. Ο πόλεμος των TEU's άρχισε και υπόσχεται ένα «συναρπαστικό» 2015. Τα στοιχεία δείχνουν ότι MAERSK, MSC και CMA CGM «μάχονται» για την αύξηση της χωρητικότητας των στόλων τους με την πρόσθεση νεότευκτων μονάδων μεγάλης μεταφορικής , σε TEU's, ικανότητα.

Ειδικότερα η MAERSK εμφανίζει αύξηση της τάξης του 12% κατά 318,000 TEU, η CMA CGM εμφανίζει αύξηση της τάξης του 9% κατά 139,000-TEU και η MSC εμφανίζει αύξηση της τάξης του 7% κατά 168,000 TEU σε σχέση με το 2013.
Τα ναυπηγικά προγράμματα που έχουν σε πλήρη ανάπτυξη και οι τρείς εταιρίες με ακολουθούσες κατά σειρά την Hapag-Lloyd / CSAV και την Evergreen προϊδεάζουν για ένα «συναρπαστικό» 2015 καθώς η ένταξη των mega- boxships για λογαριασμό της καθεμίας θα εναλλάσσει τα στοιχεία και πιθανώς τη σειρά κατάταξης. Να σημειωθεί ότι η MAERSK είναι η πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη με 2.8 million TEU capacity, η MSC με 2.3 million TEU capacity και η CMA CGM με 1.6 million TEU capacity.
Το συναρπαστικότερο όμως στοιχείο του τρέχοντος έτους μάλλον θα είναι η ανακοίνωση των σέρβις που θα ενεργοποιήσουν οι συμμαχίες ιδιαίτερα των τοπικών και των «κάθετων γραμμών» καθώς εκεί, κατά τους αναλυτές επιφυλάσσονται εκπλήξεις για τους ρόλους που θα διαδραματίσουν μικρότερης μεταφορικής ικανότητας πλοία σε συνάρτηση με τις ταχύτητες που θα αναπτύσσουν με βάση τα νέα δεδομένα που θα προσδιορίζονται εν πολλοίς από τα μεγάλα σέρβις και τους όγκους που θα πρέπει να μετακινούνται από και προς τα λιμάνια «κόμβους».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter