Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Dryships: Ξανά στις αγορές προσφέροντας μετοχές

oikonomou6-458x315

Η ναυτιλιακή αγορά παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τις κινήσεις που κάνει ο ιδρυτής της Dryships Γιώργος Οικονόμου προκειμένου η εταιρεία να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που έχει την 1η Δεκεμβρίου που λήγει ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 700 εκατ. δολ.

Μετά από μία απόπειρα έκδοσης νέου ομολογιακού η οποία δεν «περπάτησε» καθώς οι συνθήκες στις αγορές δεν ήταν ευνοϊκές, ο κ. Οικονόμου εξασφάλισε για την Dryships ένα δάνειο ύψους 120 εκατ. δολ ως «μαξιλάρι», το οποίο θα αξιοποιηθεί εάν χρειασθεί, για την αποπληρωμή μέρους του μετατρέψιμου ομολογιακού.

Παράλληλα έχει υπογράψει μια επιστολή δέσμευσης (commitment letter) με τη ABN για μία Bridge Facility 350 εκατ. δολ., ενώ η συμφωνία αναχρηματοδότησης από την Nordea του έχει αποφέρει επιπλέον έσοδα 100 εκατ. δολ.

Έτσι το χρηματοδοτικό κενό έχει μειωθεί και προκειμένου να καλύψει και το υπόλοιπο, η Dryships προχωρεί στη διάθεση μετοχών με τις RS Platou Markets, Inc., Pareto Securities Inc., ABN AMRO Securities (USA), DVB Capital Markets, να ενεργούν για την έκδοση.

Η εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την προσφορά μετοχών για την επαναγορά μέρους του μετατρέψιμου ομολογιακού, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter