Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η κόρη δανείζει την μητέρα - Η Ocean Rig δίνει 120 εκατ. δολ. στην Dryships!

giorgou-oikonomou

Δάνειο 120 εκατ. δολαρίων εξασφάλισε η Dryships από την θυγατρική της Ocean Rig UDW, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί εάν χρειασθεί, για την αποπληρωμή μέρους του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 700 εκατ. δολ. της μητρικής που λήγει την 1η Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των δυο εταιρειών κ. Γιώργος Οικονόμου, με δηλώσεις του διαβεβαίωσε ότι η Dryships θα είναι σε θέση να αναχρηματοδοτήσει πλήρως το μετατρέψιμο ομολογιακό και η σύναψη δανείου από την Ocean Rig είναι ένα «μαξιλάρι», για την περίπτωση που η Dryhsips χρειαστεί λίγο ακόμη χρόνο για να ολοκληρώσει τις εναλλακτικές λύσεις που εξετάζει για την αναχρηματοδότηση.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ακόμη ότι η τιμή της μετοχής της Ocean Rig είναι αρκετά χαμηλή σε σύγκριση με την πραγματική αξία της εταιρείας, ενώ ανακοίνωσε ότι η Ocean θα διανείμει για το τρίτο τρίμηνο μέρισμα 0,19 δολ. ανά μετοχή στους μετόχους.

Να σημειωθεί πάντως ότι μετοχή της Dryships όταν ανακοινώθηκε χθες η σύναψη δανείου κέρδισε πάνω από 10% στο αμερικάνικο χρηματιστήριο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter