Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυπηγήσεις: Στροφή της Κίνας και στα κρουαζιερόπλοια

nafpigeio china

Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί η επέκταση του ανταγωνισμού μεταξύ ναυπηγικών μονάδων της Ευρώπης που ειδικεύονται στην κατασκευή επιβατηγών πλοίων και των Ασιατικών και δη της Κίνας. Και μάλιστα στον τομέα της κατασκευής κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας σε Κινεζική ναυπηγική μονάδα θα κτιστεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για λογαριασμό της Carnival Corp η οποία και, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει προχωρήσει την περασμένη εβδομάδα σε υπογραφή memorandum of understanding με την China State Shipbuilding Corp (CSSC).

Η εν λόγω κίνηση δεν είναι καθόλου τυχαία καθώς με ορίζοντα το 2020 στην Κίνα υπολογίζεται ότι θα έχει αναπτυχθεί πελατειακό δυναμικό που θα ενδιαφέρεται για την κρουαζιέρα κάτι περισσότερο από 4,5 εκατομμύρια άτομα. Δηλαδή μία αγορά αξιοπρόσεκτη για τον τομέα της κρουαζιέρας.

Η Κινεζική πάντως κυβέρνηση, η οποία, ως έχει αναφέρει πρόσφατα το "theseanation" υλοποιεί ταχύρυθμο πρόγραμμα ανάπτυξης των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων και της ανανέωσης των στόλων εταιριών που βρίσκονται υπό Κινεζικό έλεγχο, υποστηρίζει το εγχείρημα.

Τέλος το γεγονός πέραν της έντασης του ανταγωνισμού με τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία δημιουργεί και νέα δεδομένα για τον εν Ασία «τοπικό» ανταγωνισμό με Κορέα και Ιαπωνία στον εν λόγω τομέα που μέχρι πρότινος φαινόταν να μονοπωλούν τη δράση τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter