Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκανε πίσω για το ομολογιακό δάνειο 700 εκατ. δολ. η Dryships!

oikonomouΔεν πρόκειται να προχωρήσει τελικά σε έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 700 εκατ. δολ η Druyships καθώς όπως ανακοίνωσε οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς δεν την ευνοούν.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει στις αρχές Οκτωβρίου ότι επρόκειτο να προχωρήσει σε έκδοση ομολογιακού υψηλής εξασφάλισης ύψους 700 εκατ. δολ. για την χρηματοδότηση άλλου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου που λήγει τον προσεχή Δεκέμβριο ύψους 700 εκατ με κουπόνι 5%. Όπως όμως ενημέρωσε η εταιρεία αποσύρει την απόφαση της αυτή.

Οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς μας οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η προσφορά μας για το ομολογιακό υψηλής εξασφάλισης δεν θα είναι προς το συμφέρον της εταιρείας δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dryhsips κ. Γιώργος Οικονόμου (στη φωτογραφία).

Θα συνεχίσουμε, πρόσθεσε, να εργαζόμαστε για το σχέδιό μας που προβλέπει την αναχρηματοδότηση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου 700 εκατ. δολ που λήγει την 1η Δεκεμβρίου. Ήδη συμπλήρωσε έχουμε υπογράψει επιστολή δέσμευσης (commitment letter)  με τη ABN για μία Bridge Facility 350 εκατ. δολ.

Η συμφωνία αυτή σε συνδυασμό με τα μετρητά της εταιρείας και την αναχρηματοδότηση από την Nordea που επέφερε καθαρά έσοδα 100 εκατ. δολ μειώνουν το χρηματοδοτικό κενό και μας παρέχουν  μία σαφή πορεία προς τα εμπρός που μας κάνει βέβαιους ότι θα είμαστε σε θέση να αναχρηματοδοτήσουμε τις μετατρέψιμες ομολογίες σε εύθετο χρόνο, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter