Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Intermodal Europe: Όλα στο τραπέζι…

roterdam-limani

Θα είναι συνέχεια των περσινών «αποκαλύψεων» του Αμβούργου η φετινή διοργάνωση Intermodal Europe 14 στο Ρότερνταμ ή θα υπάρξει ένας νέος κύκλος «αποκαλύψεων» σε θέματα συνδυασμένων μεταφορών και logistics;

Οι εκτιμήσεις πάντως που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας ενόψει της διοργάνωση στις 11 Νοεμβρίου κάνουν λόγο για παρουσιάσεις εστιασμένες στα νέα δεδομένα τα οποία και διαμορφώθηκαν με καταιγιστικούς ρυθμούς μέσα στο χρονικό διάστημα από της προηγούμενης ανάλογης διοργάνωση. Οι νέες συμμαχίες στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων αλλά και οι «πιέσεις» του διεθνούς εμπορίου για διακίνηση φορτίων σε «ταχύτερους» ρυθμούς και με μικρότερα κόστη έχει οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι θα παρουσιαστούν νέες προτάσεις στο πεδίο των συνδυασμένων μεταφορών αλλά και τεχνολογίες αιχμής που συμβάλουν στην «ικανοποίηση» των απαιτήσεων του διεθνούς εμπορίου. Ποτάμιες και σιδηροδρομικές εφαρμογές θα απασχολήσουν με τις σιδηροδρομικές να «κλέβουν» την παράσταση καθώς σε ανατολική Ευρώπη- ανατολικά Βαλκάνια συντελείται κοσμογονία. Η οποία και εντάθηκε από την «κρίση» της Μ. Θάλασσας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «εφοδιαστική αλυσίδα» βρίσκεται επίσης υπό αναδιαμόρφωση καθώς σημειώνονται βελτιωτικές παρεμβάσεις σε βασικές της παραμέτρους με πλέον πρόσφατο γεγονός την ρύθμιση που επιχειρεί η Ελλάδα στον τομέα των logistics.
Περί του πεδίου ανταγωνιστικότητας και διαμόρφωσης των παραμέτρων της επίσης αναμένεται να γίνει πολύς λόγος ενώ ενδιαφέρον θα παρουσιάσουν και μία σειρά παράλληλα γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί να συμβούν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης με δύο μεγάλες συμφωνίες με παγκόσμιο ενδιαφέρον να «κλέβουν» την παράσταση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter