Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στην ΤΕΝ

TEN-tanker

Σημαντική αύξηση κερδών ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο του 2014 η Tsakos Energy Navigation (TEN), η οποία αντιμετωπίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. H εισηγμένη στο NYSE του ομίλου Τσάκου, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Νίκο Τσάκο, «έγραψε», κέρδη ύψους 14,7 εκατ. δολ έναντι ζημιών 0,5 εκατ. δολ το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 242,684 εκατ. δολ έναντι 205,785 το αντίστοιχο διάστημα του 2013.
Τα λειτουργικά κέρδη  της ΤΕΝ αυξήθηκαν 80% στο ίδιο διάστημα στα 33 εκατ. δολ. Η σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην ανοδική τάση των ναύλων στα δεξαμενόπλοια κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 ενώ σημαντικά συνέβαλλαν στα έσοδα και τα δυο νεότευκτα  shuttle tankers.
Η ΤΕΝ έχει υπό εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα κατασκευής δέκα πλοίων εκ των οποίων ένα είναι μεταφοράς LNG και τα υπόλοιπα aframax δεξαμενόπλοια. Συμπεριλαμβανομένων αυτών των πλοίων ο στόλος της ΤΕΝ αριθμεί 58 δεξαμενόπλοια και δυο LNG Carriers!
Για το επόμενο διάστημα η διοίκηση της εταιρείας αναμένει περαιτέρω  βελτίωση της αγοράς και των αποτελεσμάτων της. Επισημαίνεται ότι νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της  ΤΕΝ,  στην θέση του κ. John Stavropoulos, εξελέγη  ο κ. Τάκης Αράπογλου, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του από το γεγονός ότι  ξεκίνησε την θητεία του ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΝ με την ανακοίνωση θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων.  Ο κ. Αράπογλου προσέθεσε ότι αναμένεται στο μέλλον μία σύγκληση μεταξύ της πραγματικής αξίας της εταιρείας και της τιμής της μετοχής. Τέλος η ΤΕΝ σημείωσε ότι εξετάζει την δημιουργία μίας MLP εταιρείας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter