Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Logistics : Ζέον επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το Θριάσιο

A

Εξελίξεις στον τομέα των logistics και γενικότερα των συνδυασμένων μεταφορών δρομολογεί η εμφάνιση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από έξι σχήματα για την ανάπτυξη του πολυσυζητημένου εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο ο διαγωνισμός για το οποίο επανατοποθετείται για τα τέλη του έτους εφόσον η κυβέρνηση καταλήξει στο μοντέλο επι του οποίου και θα εδράσει η διαδικασία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και σε απάντηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος υποβολής μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου του Θριασίου Πεδίου που είχε προσδιοριστεί η 1η Αυγούστου, ενδιαφέρον φαίνεται να έχουν εκφράσει η Eurobank Properties, Redeplan, Goldair, Foodlink, MedLog και η Cosco. Να σημειωθεί ότι το Κινεζικό ενδιαφέρον ήταν ευθείς εξ αρχής γνωστό καθώς αξιωματούχοι της εταιρίας αλλά και στη συνέχεια αξιωματούχοι της Κινεζικής κυβέρνησης που βρέθηκαν στην Ελλάδα ,εξ αιτίας της ανάπτυξης της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ,δεν είχαν κρύψει το ενδιαφέρον τους για την περίπτωση του Θριασίου. Συνδέοντας μάλιστα αυτό με τον τομέα των logistics και των σιδηροδρομικών μεταφορών. Περί των τελευταίων πρέπει να υπενθυμιστεί ,υπήρξε σαφής αναφορά από Κινεζικής πλευράς στην πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού ενώ είναι γνωστές και οι θέσεις των Ρωσικών σιδηροδρόμων, όχι για το Θριάσιο, αλλά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το δίκτυο.
Η υπόθεση του Θριασίου που είναι στα «χέρια της ΓΑΙΑΟΣΕ, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αποτελέσει αντικείμενο επί δεκαετία και πλέον κύκλων συζητήσεων και αντιπαραθέσεων, κυρίως στους κόλπους των παραγωγικών τάξεων, περί του ρόλου και της δομής του. Ωστόσο το βασικό αντικείμενο της συζήτησης έτσι όπως διαμορφώνεται τώρα αφορά στο κατά πόσον το κυβερνητικό επιτελείο είναι αποφασισμένο να «τρέξει» τις διαδικασίες και με δεδομένο ότι το σιδηροδρομικό και η αποκρατικοποίησή του, μέχρι ώρας τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχει αποκτήσει την «ταχύτητα» ή μάλλον τη δυναμική που θα ήθελαν τα συναρμόδια υπουργεία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter