Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

BIMCO: Εσφαλμένη η τακτική «πλεύστε γρήγορα και μετά περιμένετε»

aerioi rypo 0098

Οι ταχύτητες των πλοίων όπως αυτές προσδιορίζονται κατά περίπτωση και μέσα από τα ναυλοσύμφωνα βρέθηκαν στο «μικροσκόπιο» της BIMCO και της Nautilus Labs οι οποίες και κυκλοφόρησαν από κοινού μια «λευκή βίβλο». Χρησιμοποιώντας δεδομένα από ενεργές συμφωνίες ναύλωσης, η Λευκή Βίβλος στοχεύει να δείξει πώς η συμπεριφορά «πλεύστε γρήγορα και μετά περιμένετε» μπορεί να παράγει σημαντικά υπερβολική κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ακόμη και σε ένα μόνο ταξίδι. Η Λευκή Βίβλος περιγράφει τη δυνατότητα εξάλειψης του 15-20% των εκπομπών της βιομηχανίας με την αλλαγή των τρεχουσών προσεγγίσεων στα πλαίσια ναύλωσης χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στην ικανότητα του στόλου.
Όπως επεσήμανε η BIMCO, για μια βιομηχανία που εκπέμπει περίπου 1 δισεκατομμύριο τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως, αυτές οι εξοικονομήσεις ισοδυναμούν με περίπου 150-200 εκατομμύρια μετρικούς τόνους εκπομπών και δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε καύσιμα.
Ως εκ τούτου, η Λευκή Βίβλος προτείνει αλλαγές στους όρους ναύλωσης με στόχο την καλύτερη ευθυγράμμιση των κινήτρων μεταξύ πλοιοκτητών και ναυλωτών, αφαιρώντας έτσι την εστίαση στις αξιώσεις και ενθαρρύνοντας συνεργατικούς τρόπους εργασίας για την αποδοτικότητα των πλοίων.
«Στην εποχή της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, οι παραδοσιακές βασικές ρήτρες ναύλωσης δεν είναι πλέον κατάλληλες για τον σκοπό τους και πρέπει να αναθεωρηθούν για την αντιμετώπιση αυτών των συστημικών ανεπαρκειών. Η BIMCO δεσμεύεται να βοηθήσει τη βιομηχανία μας να επιτύχει τους στόχους Net Zero. Με την ευθυγράμμιση των κινήτρων μεταξύ πλοιοκτητών και ναυλωτών και την άρση των εμποδίων στη συνεργασία, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι είμαστε όλοι σε πορεία προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για τη ναυτιλιακή βιομηχανία",δήλωσε ο Grant Hunter, Διευθυντής Προτύπων, Καινοτομίας και Έρευνας της BIMCO.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter