Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προς αναθεώρηση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού;

0koyti

Προς αναθεώρηση των παγκόσμιων αλυσίδων εφοδιασμού; Τίποτα δεν αποκλείεται μετά το «πέρας» της πανδημίας εικάζει ανάλυση της BIMCO η οποία έδωσε στη δημοσιότητα μια αναθεωρημένη έκθεση σχετική με τις προβλέψεις της για το 2020 για τις κύριες ναυτιλιακές αγορές.

Η κρίση έχει ήδη αποκαλύψει αρκετά τρωτά σημεία στις αλυσίδες εφοδιασμού που γνωρίζουμε σήμερα, επισημαίνει η BIMCO σημειώνοντας ότι είναι ορατό το ενδεχόμενο η ζήτηση για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων να επηρεαστεί αρνητικά για ένα πλήρες έτος με τους ναύλους να είναι χαμηλότεροι από εκείνους του περασμένου έτους. Επιπλέον, η BIMCO σημειώνει ότι, δεδομένης της φύσης αυτής της κρίσης, δεν αναμένουμε συρρίκνωση της ζήτησης σε αναλογίες παρόμοιες με εκείνη της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ενώ τονίζει πως η κρίσης του COVID-19 δεν είναι οικονομικής προέλευσης. Στην ανάλυση επισημαίνεται επίσης ότι η Κίνα σταδιακά επανέρχεται με τον αδρανή στόλο να επανέρχεται αλλά την στιγμή που αυτό συμβαίνει η Ευρώπη και οι ΗΠΑ εισέρχονται στα φάση «αποκλεισμού» γεγονός που θα εξανεμίσει τη ζήτηση λόγω του Δυτικού «κλειδώματος» για να σημειώσει πως η εφοδιαστική θα διαταραχθεί έντονα και σε όλο το εύρος της με ορατή την πιθανότητα αναθεωρήσεων στην μετά COVID-19 εποχή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter