Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανησυχεί τους liners ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας

0koyti

Μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω του ποσοστού ανάπτυξης των Κινεζικών λιμένων οι liners άρχισαν να ανησυχούν για τις επιπτώσεις μιας παρατεταμένης περιόδου «εχθροπραξιών» με ανταλλαγή «πυρών» με δασμούς μεταξύ των δύο «βασικών αντιπάλων» Κίνας και ΗΠΑ.

Ήδη ο Δανέζικων συμφερόντων όμιλος A.P. Moller-Maersk προειδοποίησε ότι οι εντάσεις στο εμπόριο και η οικονομική επιβράδυνση μπορεί να «φρενάρουν» τους ρυθμούς των διαμετακομιζόμενων φορτίων. Το γεγονός έρχεται να ρίξει «νερό στο μύλο» των αναλυτών που ήδη έχουν εστιάσει στις συνολικές επιπτώσεις του εν λόγω εμπορικού πολέμου τόσο στις εμπορευματικές ροές όσο και στη διαμόρφωση των ναύλων αλλά και των τιμών διακίνησης ανά TEU. Το ερώτημα που «βασανίζει» τους αναλυτές είναι αν το πρώτο εξάμηνο του έτους θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην κερδοφορία των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων οι οποίες ειρήσθω εν παρόδω έχουν να αντιμετωπίσουν εν όψει του 2020, και το κόστος των νέων καυσίμων αλλά και τις επιλογές που έχουν συνδεθεί με αυτά στο πεδίο των scrubbers των ταχυτήτων κλπ.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter