Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Drewry βλέπει αυξήσεις στο κόστος λειτουργίας των πλοίων τα επόμενα δυο χρόνια

baltic dry index

Το κόστος λειτουργίας στα φορτηγά πλοία προβλέπεται να αυξηθεί κατά τα επόμενα δύο χρόνια μετά την πτώση που σημειώθηκε το 2015, σύμφωνα με το τελευταίο Ship Operating Costs Annual Review and Forecast report που δημοσίευσε ο οίκος αναλύσεων Drewry.

Η μέση μείωση του λειτουργικού κόστους των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που καλύπτει η έκθεση, ήταν 1% το 2015, αλλά για τα πλοία που είναι μεγάλοι καταναλωτές των λιπαντικών, η μείωση στο συνολικό κόστος ήταν πιο κοντά στο 2%.

Η ασθενής αγορά έχει υποχρεώσει τους πλοιοκτήτες να μειώσουν τα κόστη, ενώ έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν το πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό από τη μείωση των τιμών στα εμπορεύματα και στα κόστη ασφάλισης.

Τα λειτουργικά έξοδα είναι πιθανό να αυξηθούν στο μέλλον, τα περιθώρια για την περαιτέρω μείωση του κόστους είναι στις περισσότερες περιπτώσεις αρκετά περιορισμένα.

Ωστόσο, οι αναμενόμενες αυξήσεις το 2016 και το 2017 είναι πιθανό να είναι μέτριες καθώς αναμένονται μικρές αυξήσεις στο κόστος των λιπαντικών ελαίων καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται επίσης να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα, σχολίασε ο Nigel Gardiner, Διευθύνων Σύμβουλος του Drewry.

Μέτριες αυξήσεις αναμένονται στο κόστος των πληρωμάτων λαμβάνοντας υπόψη τις συμφωνίες για τους μισθούς με την ITF για το 2016 και 2017. Ο Drewry εκτιμά τέλος ότι αν οι ναυλαγορές βελτιωθούν, οι τιμές των πλοίων θα αυξηθούν και συνεπώς το κόστος ασφάλισης hull and machinery (H&M) αν και γενικότερα αναμένεται ότι οι όποιες αυξήσεις θα είναι μικρές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter