Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

IUMI 2015: «Πονοκέφαλος» η κυβερνοπειρατεία

containerstowaways 200x126

Ένα αεροπλάνο άλλαξε ύψος χωρίς να το γνωρίζουν οι πιλότοι του, ένα αυτοκίνητο κατέληξε σε χαντάκι, οι πελάτες γνωστής ιστοσελίδας «παράνομων» σχέσεων είδαν τα στοιχεία τους να «κυκλοφορούν».

Τελικά η κυβερνοπειρατεία αποτελεί μίας νέας μορφής «πονοκέφαλο» οι αιτιολογίες του οποίου αναμένεται να διερευνηθούν στη διάρκεια της International Union of Marine Insurance(IUMI) στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο ο «στόχος» ή μάλλον οι προσπάθειες να μην καταστεί «στόχος» των κυβερνοπειρατών στην συγκεκριμένη διοργάνωση θα είναι ο ναυτιλιακός τομέας ο οποίος και έχει αποκτήσει ευαισθησίες καθώς έχει «εκτεθεί» στα καλά προς ώρας της σύγχρονης τεχνολογίας της πληροφορικής και των δορυφορικών συστημάτων.

Το τελευταίο διάστημα πάντως αναλυτές κινδύνων έχουν εστιάσει στα της ναυτιλίας καθώς θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα συμβεί κάποια απόπειρα να «ξεστρατίσουν» φορτία ή ακόμη και πλοία με την χειρότερη περίπτωση να εστιάζει στον επηρεασμό συστημάτων ελέγχου της πλεύσης τους.

Κατά τους τεχνικούς του κλάδου της πληροφορικής όλα είναι πιθανά και μάλιστα ήδη έχει γίνει και επί σχεδίου πλοίου «αποτύπωση» των κινδύνων από κυβερνοεπίθεση και μάλιστα εξειδικευμένα ανάλογα με τον τύπο και την κατηγορία του. Στη διοργάνωση πάντως εκτιμάται ότι οι κίνδυνοι αυτοί θα απασχολήσουν τους ασφαλιστές δεδομένου ότι ήδη στην παγκόσμια αγορά κυκλοφορούν από εξειδικευμένες εταιρίες «αντίμετρα» κατά των επιθέσεων αυτού του είδους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter