Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εγκαινιάστηκε νέα υπηρεσία συνδυασμένων μεταφορών στο λιμάνι της Ριέκα

0portrijeka

Η νέα συνδυαστική υπηρεσία μεταφορών Rijeka Land Sea Express, η οποία συνδέει το λιμάνι της Ριέκα στη βόρεια Αδριατική με την κεντρική Ευρώπη, εγκαινιάστηκε επίσημα στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Brajdica.

Η νέα αυτή "δομή" οργανώθηκε από τη μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία COSCO Shipping Lines και Ocean Rail Logistics, εταιρεία του ομίλου COSCO που είναι υπεύθυνη για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.
Η υπηρεσία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σιδηροδρομικές υπηρεσίες που εκτελούνται κατά μήκος των διαδρομών Ριέκα-Βουδαπέστη-Ριέκα και Ριέκα-Βελιγράδι-Ριέκα. Συνδυάζοντας τις υπερπόντιες και τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες με τη δημιουργία της Rijeka Land Sea Express, η COSCO προσφέρει στους πελάτες της ένα χρόνο διαμετακόμισης 32 ημερών από την ανατολική Κίνα προς τη Βουδαπέστη και 28 ημερών από τη νότια Κίνα στη Βουδαπέστη, χρησιμοποιώντας και το λιμάνι της Ριέκα , ως λιμάνι μεταφοράς.
Το έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο και άρχισε να λειτουργεί πλήρως από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μεταφορών και Υποδομών της Κροατίας, Όλεγκ Μπούτκοβιτς, "με τη συνεργασία μας με τις κινεζικές εταιρείες, κατορθώσαμε να αυξήσουμε την κίνηση στο λιμάνι της Ριέκα".
Ο διευθυντής του οργανισμού λιμένος της Ριέκα Ντένις Βουκοπέρα επισήμανε ότι μέχρι το τέλος του έτους αναμένται να μεταφορτωθούν στον τερματικό σταθμό Brajdica περίπου 300.000 εμπορευματοκιβώτια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter