Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σε δράση 24 νεότευκτα κρουαζιερόπλοια

0royal caribbean

Στην ενεργό δράση εισέρχονται μέσα στο τρέχον έτος 24 νεότευκτα κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα έντεκα αφορούν στον τομέα των κρουαζιέρων περιπέτειας. Πρόκειται για ένα αριθμό ρεκόρ χάρη στον οποίο «ανοίγουν» μερικές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε ξηρά και θάλασσα.
Με βάση τα στοιχεία αναλύσεων ο στόλος των κρουαζιερόπλοιων υπολογίζεται ότι χρειάζεται κοντά στα 70.000 άτομα για τις εναλλαγές των πληρωμάτων ενώ προστίθεται και ένας αριθμός 10.000 ατόμων για την κάλυψη αναγκών των νεότευκτων που θα πέσουν στο νερό την προσεχή διετία. Με βάση τις προβλέψεις ο αριθμός του ναυτεργατικού δυναμικού αλλά και του προσωπικού για την κάλυψη των ξενοδοχειακών αναγκών στα πλοία της κατηγορίας θα αυξηθεί σημαντικά με ορίζοντα το 2027 όπου «κλείνουν» οι μέχρι ώρας τεθείσες παραγγελίες. Να σημειωθεί ότι μόνο οι ευρωπαϊκές εταιρίες από τα οκτώ εκατομμύρια επιβάτες του περασμένου έτους θα έχουν δυναμικό για 14 εκατομμύρια το 2027 γεγονός που παραπέμπει σε υπολογισμούς για την αντιστοιχία πληρωμάτων και ξενοδοχειακού προσωπικού προς επιβάτες.
Σύμφωνα τέλος με τα στοιχεία της CLIA το 2019 αναμένεται να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοια περισσότεροι από 30 εκατ. επιβάτες έναντι 28,2 εκατ. το 2018, (αύξηση 6,5%) με συνολικά 272 πλοία.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter