Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Περισσότερες γυναίκες στη ναυτιλία το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας 2019

WMD 2019 banner EN small border

Περισσότερες γυναίκες στη ναυτιλία είναι το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας του 2019 όπως το όρισε ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός. 

Το θέμα για της World Maritime Day 2019 είναι "Empowering Women in the Maritime Community". Με το θέμα αυτό ο ΙΜΟ προσφέρει μία ευκαιρία ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της ισότητας των φύλων, σύμφωνα με τους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, και επίσης τονίζει την ανάγκη να αξιοποιηθούν περαιτέρω οι γυναίκες στη ναυτιλία. 

Η ναυτιλία υπήρξε ιστορικά μια βιομηχανία στην οποία κυριαρχούσαν οι άνδρες. Όμως η κατάσταση αλλάζει τα τελευταία χρόνια και όλο περισσότερες γυναίκες βρίσκουν επαγγελματική διέξοδο στο ναυτιλιακό τομέα. Ο ΙΜΟ ενθαρρύνει τα κράτη μέλη του να επιτρέψουν στις γυναίκες να εκπαιδεύονται παράλληλα με τους άνδρες στα ναυτικά ιδρύματά τους και έτσι να αποκτήσουν το υψηλό επίπεδο ικανοτήτων που απαιτεί η ναυτιλιακή βιομηχανία.
Μια σειρά δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του 2019 . Μεταξύ άλλων στις 7 ή 8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση σε συνδυασμό με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, συμπεριλαμβανομένου του εορτασμού τριάντα χρόνων του Προγράμματος Γυναικών Ναυτιλίας του ΙΜΟ. Επιπλέον στις 4-5 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Συνέδριο στο Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο, Malmo της Σουηδίας κ.λπ..

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter