Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Nέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας

0gg epΤεμπονέρας

Από 08-03-2018 καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναλαμβάνει ο κ. Διονύσης ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ του Νικολάου.

Ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας γεννήθηκε το 1981 στην Πάτρα. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) και έπειτα από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Β΄ Ιδιωτικό Τομέα του Ε.Κ.Π.Α. (με κατεύθυνση στο Εργατικό Δίκαιο) και είναι σήμερα υποψήφιος διδάκτωρ στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του Ε.Κ.Π.Α.

Εργαζόταν από το 2008 ως δικηγόρος ασκώντας μαχόμενη δικηγορία, εξειδικευμένος στα θέματα του Εργατικού, του Δημοσίου και του Κοινωνικοασφαλιστικού Δικαίου. Ειδικότερα, αντικείμενο της εργασίας του ήταν η παράσταση σε Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια, η σύνταξη γνωμοδοτήσεων, η σύνταξη δικογράφων (Αγωγών, Αιτήσεων Ακύρωσης, Προσφυγών), κ.α. Συνεργάστηκε με πρωτοβάθμια σωματεία, ομοσπονδίες εργαζομένων και εργατικά κέντρα, επιμελητήρια και εμπορικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, ενώ έχει πλούσια αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά. Συμμετείχε ως ομιλητής σε πολλές ημερίδες και συνέδρια. Από το Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέχρι και τον Αύγουστο του 2015. Στη συνέχεια υπηρέτησε ως σύμβουλος του Διοικητή του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ έως και τον Δεκέμβριο του 2016 και ακολούθως ειδικός σύμβουλος του Υποδιοικητή του ΕΤΕΑΕΠ.
Από τον Απρίλιο του 2017 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με πολλές συμμετοχές σε ειδικές επιτροπές του ΥΝΑΝΠ, ενώ συμμετείχε και ως μέλος στο Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter