Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αισιόδοξα μηνύματα για τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση

202020

Στις επιτυχημένες ενέργειες του κλάδου της ναυτιλιακής χρηματοδότηση να ξεπεραστούν οι δυσκολίες πολλών ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών κατά την περίοδο της κρίσης, εξαίροντας τις τράπεζες που παραμένουν στην ελληνική αγορά συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών τραπεζών αναφέρθηκε κατά την διάρκεια εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, κ. Νίκος Βουγιούκας.


Μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «η πολυπόθητη διόρθωση του ναυτιλιακού κύκλου φαίνεται να έρχεται αλλά σε κάθε περίπτωση η αγορά είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από το 2016 όποτε γευτήκαμε και τα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα των τελευταίων δεκαετιών. Είναι βέβαιον ότι μια θετική πορεία των αγορών θα επιφέρει καλύτερες προοπτικές σε όλα τα παραναυτιλιακά επαγγέλματα συμπεριλαμβανομένου και αυτά που έχουν σχέση με την χρηματοδότηση της ναυτιλίας. Είναι γεγονός ότι ο κλάδος διέρχεται σημαντικότατη κρίση λόγω της απομάκρυνσης ιστορικών ναυτιλιακών τραπεζών από την διεθνή αγορά. Βεβαίως υπάρχουν σημάδια αισιοδοξίας από την στιγμή που βλέπουμε νέες τράπεζες να εισέρχονται στο χώρο».
Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος έδωσε τον λόγο στον γενικό γραμματέα της Ένωσης για μια σύντομη επισκόπηση της χρονιάς που πέρασε και αναφορά στην πολυποίκιλη δράση της Ένωσης την περασμένη χρονιά.
Από την πλευρά του ο γ.γ. κ. Γιώργος Ξηραδάκης εξέφρασε την ικανοποίηση όλων των παραβρισκόμενων για την πολυπληθή παρουσία νέων και παλαιών μελών και ανακοίνωσε το επίσημο κάλεσμα της Ένωσης προς στελέχη των ναυτιλιακών εταιριών να εγγραφούν και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της Ένωσης « Δυστυχώς έφθασε η ώρα που θα πρέπει να κόψουμε κομμάτι της πίτας μας για τους ξενιτεμένους τραπεζικούς της ναυτιλίας αλλά και τα χρηματοοικονομικά στελέχη που δουλεύουν σε όλο τον κόσμο, μακριά από την πατρίδα. Η απομάκρυνση, ξαφνική ή προγραμματισμένη, πολλών και σπουδαίων τραπεζών από την ελληνική αγορά καθώς επίσης και η συρρίκνωση δραστηριοτήτων αρκετών από αυτών που απασχολούσαν δεκάδες εξειδικευμένα στελέχη στις καλές αγορές της ναυτιλίας, έχουν συρρικνώσει τον κλάδο μας επικίνδυνα αφήνοντας πολύτιμη εμπειρία Ελλήνων χρηματοδοτών σε άλλα διεθνή ναυτιλιακά κέντρα. Χωρίς να έχει άμεσο αντίκτυπο σε νομοτελειακό επίπεδο, η συνεχιζόμενη πολιτική ελέγχου κεφαλαίων (capital controls) εμποδίζει νέες τράπεζες που θέλουν να χρηματοδοτήσουν την ελληνική ναυτιλία να μπορούν να έρθουν και να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να απασχολήσουν νέα στελέχη. Συνεπώς είναι πολύ δύσκολο να είμαστε αισιόδοξοι στην παρούσα φάση για την ανάπτυξη του κλάδου και την μείωση της αυξανόμενης ανεργίας των ναυτιλιακών τραπεζικών στελεχών» τόνισε ο Γ.Γ. της Ένωσης. Ανακοίνωσε δε την χορηγία του φοιτητικού διαγωνισμού από τον όμιλο Economia Group- Kerkyra Publications (www.economia.gr) με θέμα «Το αύριο της Ελληνικής Ναυτιλίας» με το βραβείο «Αλέξανδρος Τουρκολιάς» εις μνήμην του αποβιώσαντος Προέδρου και παρουσίασε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της νέας χρονιάς.
Η βασιλόπιτα μοιράστηκε σε όλους τους οργανισμούς που παραβρέθηκαν ενώ πλούσια δώρα κληρώθηκαν στους παραβρισκόμενους. Το φλουρί έπεσε στην τράπεζα DNBNOR η οποία διατηρεί γραφείο αντιπροσωπείας στην Αθήνα και το.
Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η XRTC Business Consultants ενώ δώρα για τους νικητές της λαχειοφόρου που πραγματοποιήθηκε προσέφερε η εταιρία OCEANSTAR MANAGEMENT INC.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter