Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απέπλευσε από τον Πειραιά το πρώτο πλοίο της COSCO που θα διέλθει τη διώρυγα του Παναμά

DSC 0116

Απέπλευσε προ ολίγου από τις εγκαταστάσεις της PCT SA στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό την διώρυγα του Παναμά και με κατεύθυνση αμερικανικά λιμάνια το πλοίο “COSCO SHIPPING PANAMA” που είναι και το πρώτο παγκοσμίως πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα διέλθει από την εκσυγχρονισμένη διώρυγα του Παναμά. Το πλοίο, που είναι νεότευκτο, με μεταφορική ικανότητα 10.000TEU φορτοεκφόρτωσε στον Πειραιά σημαντικό αριθμό εμπορευματοκιβωτίων και όπως προαναφέρθηκε απέπλευσε από τον Πειραιά με προορισμό το Γιβραλτάρ και εν συνεχεία την διώρυγα του Παναμά μετά από δύο εβδομάδες πλου. Με αφορμή τον απόπλου από τον Πειραιά στις εγκαταστάσεις της PCT SA σε ειδική εκδήλωση παρέστησαν υψηλόβαθμα στελέχη της COSCO με επικεφαλής τον Deputy General Manager της COSCO κ. Wong Li και τον managing director Captain Fu η Πρέσβειρα και Γενική πρόξενος του Παναμά στην Ελλάδα k. Cristina Liakopulos de Papadakis και ο Administrator of Panama Canal k. Jorge L. Quijano.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πλοίαρχος Jud Sebastian Rodrigues σημείωσε ότι η πρώτη διέλευση αποτελεί τιμή για όλο το προσωπικό της COSCO, και όχι μόνο για το πλοίο, καθώς είναι το πλοίο που επελέγη για την πρώτη διέλευση.
Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα σήμερα το “COSCO SHIPPING PANAMA” ( που φέρει το νέο λογότυπο μετά την συνένωση COSCO-CHINA) θα εισέλθει στην ιστορία της παγκόσμια ναυτιλίας ως το πρώτο “neopanamax» πλοίο που θα διέλθει από την διώρυγα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter