Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Καμμένος: Θα επεκταθεί η συμφωνία με την Cosco

kammenos1

Επέκταση της συμφωνίας με την Cosco για το λιμάνι του Πειραιά και σύναψη αμυντικών συμβάσεων με χώρες εκτός ευρωζώνης προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της εκδήλωσης «Active Greece Awards 2015 - Η Ελλάδα της εξωστρέφειας συναντά την επιχειρηματική αριστεία».

Ο κ. Καμμένος έδωσε την κατεύθυνση της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, ενώ κάλεσε και τους ίδιους τους επιχειρηματίες να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια με νέες επενδύσεις. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αφού συνεχάρη τις ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για την εξωστρέφειά τους, τόνισε ότι «όλα τα μεγάλα επιτεύγματα ξεκινούν σε καιρούς κρίσης» και παρότρυνε τους επιχειρηματικούς φορείς και ομίλους να εγκαταλείψουν την ηττοπάθεια.
Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός δήλωσε ότι είναι πρόθεση της ελληνικής Πολιτείας να ενισχυθεί η θέση του ελληνικού λιμανιού ως «πύλης εισόδου προϊόντων από την Ασία». Σε αυτή την κατεύθυνση, τόνισε ο κ. Καμμένος, ξεκινά «το project του σιδηροδρόμου, όπου τα προϊόντα θα ξεκινούν από τον Πειραιά και θα μπορούν με ένα σύγχρονο τρένο, ιδιωτικής εταιρείας, να φτάνουν και να καλύπτουν τις ανάγκες πολλών λιμανιών της Δυτικής Ευρώπης».
Η ελληνική κυβέρνηση, πρόσθεσε ο υπουργός, είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει χώρους από το Θριάσιο Πεδίο, οι οποίοι θα γίνουν σταθμοί αποθήκευσης και μεταποίησης.
Για την αμυντική βιομηχανία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας προανήγγειλε τη δημιουργία ζωνών χαμηλού φόρου και την υπογραφή συμβάσεων με χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, γεγονός που «μπορεί να αποτελέσει κίνητρο και για τις γύρω επιχειρήσεις να επενδύσουν στην ελληνική βιομηχανία άμυνας».
Για τον τομέα του τουρισμού ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική και ότι η ελληνική Πολιτεία θα επιδιώξει τους επόμενους μήνες μια «σταθερή φορολογική πολιτική δεκαετίας με χαμηλούς δείκτες».
Πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter