Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγκαινιάζονται τα έργα της προβλήτας ΙΙΙ στη ΣΕΠ ΑΕ στον Πειραιά

cosco olp provlita

Εγκαινιάζεται, και τυπικά σήμερα το απόγευμα, στις εγκαταστάσεις της ΣΕΠ. ΑΕ στο λιμάνι του Πειραιά παρουσία υψηλόβαθμών στελεχών της COSCO και της Κινεζικής κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά η έναρξη των εργασιών της επένδυσης 230 εκατ. ευρώ που θα ανεβάσει τη δυναμικότητα του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στα 6,2 εκατ. teu.

Η επένδυση ως γνωστόν έρχεται σε υλοποίηση του φιλικού διακανονισμού μεταξύ ΟΛΠ-COSCO και πέραν της ανάπτυξης της προβλήτας ΙΙΙ προβλέπει και τη δημιουργία νέου σταθμού πετρελαιοειδών.
Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη προ των πολιτικών εξελίξεων που οδήγησαν στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής και λαμβάνει χώρα σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα από τότε που τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων και βέβαια των διαγωνισμών που είναι σε εξέλιξη μεταξύ των οποίων και αυτός για το λιμάνι του Πειραιά. Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων σημείωναν τη σημασία της επένδυσης καθώς την τελευταία διετία ο Πειραιάς βρέθηκε στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος ενώ βελτίωσε ουσιαστικά τη θέση του ανάμεσα στην κατάταξη των ευρωπαϊκών αλλά και παγκόσμιων λιμένων με στρατηγικό εμπορικό ενδιαφέρον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter