Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στις εγκαταστάσεις της PCT SA καταπλέει το MSC LONDON

msclondon

Στο Container Terminal της Σ.Ε.Π Α.Ε (COSCO), όπως ανακοίνωσε η εταιρία , θα καταπλεύσει στις 17 τρέχοντος το MSC LONDON, το μεγαλύτερο container πλοίο της Meditteranean Shipping Company S.A που έχει προσεγγίσει στον Πειραιά.

Το πλοίο έχει μήκος 399 μέτρα και έχει την δυνατότητα μεταφοράς 16,652 containers των 20' ποδών.
Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση «η ΣΕΠ είναι από τα λίγα container terminal στην Μεσόγειο που μπορεί και εξυπηρετεί στις εγκαταστάσεις τις τέτοιου είδους και ακόμα μεγαλύτερου μεγέθους πλοία». Μάλιστα τονίζεται ότι «οι επενδύσεις σε νέας γενιάς Γερανογέφυρες που εξυπηρετούν πλοία ακόμα και 19.000 containers, σε συνάρτηση με τις άριστες αποδόσεις των εργαζομένων στην εταιρεία έχουν ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών, οι οποίες εντάσσουν στα δρομολόγια των μεγάλων πλοίων τους τον Πειραιά».
Δεν είναι τυχαίο, συνεχίζει η ανακοίνωση, «το γεγονός ότι υπάρχουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 εβδομαδιαίες τακτικές προσεγγίσεις μεγάλων "mother" πλοίων από την Ασία, μεγάλων εταιριών και συνασπισμού εταιρειών , ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται μικρότερα πλοία με μέσο όρο αφίξεων 6 -7 πλοίων την ημέρα. Υπάρχουν πλέον εβδομαδιαίες συνδέσεις με τις αγορές στην Άπω Ανατολή, την Ευρώπη, την Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α., καθώς και με τις αναδυόμενες οικονομίες στην Βόρεια Αφρική». Και καταλήγει σημειώνοντας πως «με τις αποδεδειγμένα σωστές και στοχευμένες επενδύσεις της COSCO, την άριστη διοίκηση και την συνδρομή των εργαζομένων στην εταιρεία, είναι πλέον σίγουρο ότι σύντομα ο Πειραιάς θα καταστεί το πρώτο λιμάνι της Μεσογείου».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter